Στο Σινά γίνεται πόλεμος – Επιχείρηση του αιγυπτιακου στρατού

Ο αιγυπτιακός στρατός πραγματοποίησε σήμερα ευρείας κλίμακας επιχείρηση εναντίον προπυργίων ενόπλων ισλαμιστών στο βόρειο Σινά σκοτώνοντας τουλάχιστον δέκα μεταξύ αυτών και τραυματίζοντας 20, ανακοίνωσαν αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας.
Δεκάδες τεθωρακισμένα υποστηριζόμενα από μαχητικά ελικόπτερα Απάτσι μετείχαν στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε κοντά στην περιοχή Σέιχ Ζιουαγίντ, η οποία απέχει λίγα χιλιόμετρα από την παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας. Δεκαπέντε ένοπλοι ισλαμιστές έχουν τεθεί υπό κράτηση.
Στόχος της επιχείρησης, σύμφωνα με αξιωματούχους, ήταν ένοπλοι ισλαμιστές που ευθύνονται για επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.
Η επιχείρηση πραγματοποιείται δύο ημέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του υπουργού Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραχίμ στο Κάιρο.
Αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας αναφέρουν ότι οι ισλαμιστές μαχητές που βρίσκονταν πίσω από την επίθεση αυτοκτονίας είχαν διασυνδέσεις με οργανώσεις στην περιοχή του Σινά.
Σκληροπυρηνικές ισλαμικές οργανώσεις έχουν επεκτείνει τη δράση τους εκμεταλλευόμενες ένα κενό ασφαλείας που δημιουργήθηκε στο βόρειο Σινά μετά την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ το 2011.
Οι ένοπλοι ισλαμιστές έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις από τις 3 Ιουλίου, όταν ο στρατός απέπεμψε τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, εξαπολύοντας σχεδόν καθημερινά επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και άλλων στόχων στην έρημο της χερσονήσου που συνορεύει με το Ισραήλ.