Στόλτενμπεργκ: Η Κίνα αντιδρά υπερβολικά με την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν – Δεν υπάρχεις λόγο να απειλεί

Η Κίνα δεν θα πρέπει να αντιδρά υπερβολικά στην επίσκεψη της πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Στόλτενμπεργκ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Κίνα δεν θα πρέπει να αντιδρά υπερβολικά στην επίσκεψη της πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Η επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι δεν είναι λόγος για την Κίνα να αντιδρά υπερβολικά ή να απειλεί την Ταϊβάν ή να χρησιμοποιεί απειλητική ρητορική, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στο Reuters.

Η Κίνα εκτόξευσε σήμερα πολλαπλούς πυραύλους κοντά στην Ταϊβάν στις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις που έχει πραγματοποιήσει ποτέ στο Στενό της Ταϊβάν, μια μέρα μετά την επίσκεψη της Πελόζι. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι εταίροι του ΝΑΤΟ έχουν πραγματοποιήσει επισκέψεις σε επίπεδο υψηλόβαθμων αξιωματούχων στην Ταϊβάν τακτικά όλα αυτά τα χρόνια, και συνεπώς αυτό δεν αποτελεί λόγο για την Κίνα να υπερβάλλει στην αντίδρασή της», πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ.

Την ίδια στιγμή, η πρόεδρος Τσάι Ινγκ-γουέν δήλωσε ότι η Ταϊβάν δεν θα προκαλέσει συγκρούσεις, αλλά θα υπερασπιστεί σθεναρά την κυριαρχία και την εθνική της ασφάλεια, απαντώντας στα κινεζικά στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στο νησί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης στη Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία καλεί σε «επαγρύπνηση» για αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στη Λευκορωσία

Η Ουκρανία ενισχύει την άμυνά της κατά μήκος των βόρειων συνόρων της μετά από ενδείξεις ότι η Ρωσία προσπαθεί να αξιοποιήσει περισσότερο τη Λευκορωσία στη σύγκρουση