“Στρατάρχης” Χάφταρ: Η συμφωνία με την Τουρκία αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση της ασφάλειας και της κυριαρχίας της Λιβύης»

Διαβάστε τι δήλωσε η ανατολική κυβέρνηση της Λιβύης

Χάφταρ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης με επικεφαλής τον Φάγεζ αλ-Σάρατζ επιβεβαίωσε σήμερα την υπογραφή Μνημονίου Συνεννόησης με την Τουρκία για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο, ωστόσο δεν έκανε γνωστή καμιά λεπτομέρεια.

Η κυβέρνηση στην ανατολική Λιβύη, όπου εδρεύουν από το 2014 υπό τον Χαλίφα Χάφταρ πολιτικές παρατάξεις αντίθετες στην κυβέρνηση του Φάγεζ αλ-Σάρατζ, ανακοίνωσε από την πλευρά της πως το Μνημόνιο Συνεννόησης για τα θαλάσσια σύνορα είναι «παράνομο».

Η αρμόδια για τις εξωτερικές υποθέσεις επιτροπή του κοινοβουλίου που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη αποκάλεσε το Μνημόνιο Συνεννόησης «κατάφωρη παραβίαση της ασφάλειας και της κυριαρχίας της Λιβύης» και απειλή για «την ειρήνη και την ασφάλεια στη Μεσόγειο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στιγμιότυπο από την υπογραφή της Συμφωνίας της Μέκκας / FILE PHOTO/Murat Cetinmuhurdar/Turkish Presidential Press Office/Handout via REUTERS
ΚΟΣΜΟΣ

MEE για Συμφωνία της Μέκκας: Η Τουρκία δεν θα μπορούσε να αγνοήσει το δίκτυο Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Οι τρεις χώρες φέρονται να συμμερίζονται την εκτίμηση ότι η παραδοσιακή αρχιτεκτονική ασφαλείας δεν μπορεί πλέον να παρέχει τις εγγυήσεις του παρελθόντος