Δείτε την στιγμή που οι Αμερικανοί επιτέθηκαν με Τόμαχοκ -ΒΙΝΤΕΟ

Τουλάχιστον 20 στόχοι των τζιχαντιστών στο συριακό έδαφος επλήγησαν από αμερικανικούς πυραύλους τύπου Τόμαχοκ τους οποίους οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις εκτόξευσαν από πολεμικά πλοία.

Δείτε παρακάτω στρατιωτικά βίντεο των επιχειρήσεων που δημοσίευσε το Liveleak. Το οπτικοακουστικό υλικό προέρχεται από το US Night Deck και τα Control Room Operations του Αμερικανικού Ναυτικού, και περιλαμβάνει:

Πυραύλους Τόμαχοκ που εκτοξεύονται από το USS Arleigh Burke


Video by Mass Communication Specialist 2nd Class Carlos M. Vazquez

Πυραύλους Τόμαχοκ που εκτοξεύονται από το USS Philippine Sea


Video by Mass Communication Specialist 2nd Class Abe McNatt

Πυραύλους TLAM που εκτοξεύονται από το USS Philippine Sea


Video by Mass Communication Specialist 2nd Class Abe McNatt

U.S. Navy F/A-18 Hornets και EA-6B Prowlers επιτίθενται στη Συρία, τα οποία απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο USS George H.W.Bush (Δείτε το αεροπλανοφόρο σε πρόσφατο αφιέρωμα του OnAlert)

Video by Mass Communication Specialist 3rd Class Benjamin Kelly

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δεν ζήτησαν άδεια από τη συριακή κυβέρνηση ούτε συνεργάστηκαν μαζί της πριν εξαπολύσουν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία.

«Προειδοποιήσαμε τη Συρία να μην εμπλακεί εναντίον των αμερικανικών αεροσκαφών», δήλωσε η Τζεν Ψάκι, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Δεν συντονίσαμε τη δράση μας με τη συριακή κυβέρνηση. Δεν προειδοποιήσαμε εκ των προτέρων τους Σύρους σε στρατιωτικό επίπεδο, ούτε τους δώσαμε πληροφορίες για τη χρονική στιγμή ή τους συγκεκριμένους στόχους» των πληγμάτων, ανέφερε η Ψάκι.

Παράλληλα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε ότι ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δεν έστειλε επιστολή στο συριακό καθεστώς. Νωρίτερα σήμερα ο σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουάλιντ αλ Μουάλεμ είχε δηλώσει ότι έλαβε μια επιστολή από τον Κέρι σχετικά με τις αεροπορικές επιδρομές.

Πάντως από την πλευρά του ο σύρος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Μπασάρ Τζααφάρι δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η αμερικανίδα πρεσβευτής Σαμάνθα Πάουερ τον ενημέρωσε προσωπικά για τις επικείμενες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία αρκετές ώρες πριν τη διεξαγωγή τους.

Ο Τζααφάρι είπε ότι η Πάουερ τον ενημέρωσε τη Δευτέρα το πρωί για τη στρατιωτική δράση που επρόκειτο να αναληφθεί, ενώ πρόσθεσε: «βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με το Ιράκ».

Στο μεταξύ αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι σημείωσαν σήμερα ότι ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους θα εξαπολύσει μια αεροπορική εκστρατεία διαρκείας εναντίον της οργάνωσης στη Συρία, όμως πρόσθεσε ότι ο ρυθμός των μελλοντικών πληγμάτων θα διαφέρει και θα εξαρτάται από τους διαθέσιμους στόχους.

Μιλώντας υπό τον όρο διατήρησης της ανωνυμίας τους οι αξιωματούχοι εκτίμησαν ότι κατά την πρώτη ημέρα των βομβαρδισμών επλήγησαν λίγο περισσότεροι από 20 στόχοι στη Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συρία: Δεύτερο ΒΙΝΤΕΟ με βρετανό όμηρο!

Το Ισραήλ προειδοποιεί τη Συρία!

Ισραηλινός πύραυλος κατέρριψε συριακό αεροσκάφος

Κλιμάκωση πολέμου: ΤΟΜΑΧΟΚ εναντίον των τζιχαντιστών από αμερικανικά πλοία