Στρατός ΗΠΑ: Αυτές είναι οι επιπτώσεις από το «λουκέτο» στην κυβέρνηση

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες ότι η παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους δεν θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις του στο Αφγανιστάν. Ούτε αυτές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία.  

Το σύνολο του 1,3 εκατομμυρίου ενστόλων θα εξακολουθήσει να εργάζεται. Ωστόσο το πολιτικό προσωπικό που κρίνεται μη απαραίτητο θα τεθεί σε αναγκαστική αργία. Ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις προειδοποίησε μάλιστα ότι αν διαρκέσει η παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους υπάρχει κίνδυνος να μην συντηρούνται τα πολεμικά πλοία και να αναγκαστούν να παραμείνουν στο έδαφος τα αεροσκάφη.Η Αμερική έχει εμπλακεί σε συνεχιζόμενες έρευνες για εικαζόμενη συμπαιγνία μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ το 2016 και της Ρωσίας.

Μόλις λίγες ώρες πριν ο επικεφαλής της Αμερικανική Πολεμικής Μηχανής μιλώντας στο Πανεπιστήμιο John Hopkins στη Βαλτιμόρη, είχε εκπέμπψει μήνυμα προς το Κογκρέσο να χρηματοδοτήσει τα μέσα που θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ. Μάλιστα είχε προχωρήσει σε μια πρωτοφανή αναφορά για τη Ρωσία, προειδοποίησε ότι «δεν θα απειλήσει τη δημοκρατία της Αμερικής». «Αν μας προκαλέσετε, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη και η χειρότερη μέρα σας».

Κύριο μέλημά μας να αντιμετωπίσουμε τις απειλές και τον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων, όχι της τρομοκρατίας είχε τονίσει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις, αναφερόμενος στην εθνική αμυντική στρατηγική των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν αυξανόμενες απειλές από δύο ρεβιζιονιστικές δυνάμεις τόσο διαφορετικές όσο η Κίνα και η Ρωσία, ανέφερε, αποκαλύπτοντας την εθνική αμυντική στρατηγική. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ