Su-24: Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, χθες 9 Οκτωβρίου, ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-24 Fencer συνετρίβη το πρωί της Κυριακής στην περιοχή του Ροστόφ της Ρωσίας κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης.

Και οι δύο πιλότοι εκτινάχθηκαν με επιτυχία πριν το μαχητικό αεροσκάφος πέσει στο χωράφι στην περιοχή του χωριού Sibyrka στη Νότια Ομοσπονδιακή Περιφέρεια που συνορεύει με την Ουκρανία.

Το Fencer είναι ένα από τα ισχυρότερα στρατιωτικά αεροσκάφη χαμηλού επιπέδου μεγάλης εμβέλειας της σοβιετικής εποχής. Το αεροπλάνο συγκρίνεται συχνά με το αμερικανικό αεροπλάνο της General Dynamics, F-111, καθώς και με το ευρωπαϊκό Tornado.

Το Su-24 έχει σχεδιαστεί για να διεισδύει σε εχθρικό έδαφος και να καταστρέφει επίγειους και επιφανειακούς στόχους υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, ενώ έχουν επίσης παραχθεί παραλλαγές του Su-24, σχεδιασμένες για αναγνώριση και ηλεκτρονικά αντίμετρα.

Το μαχητικό αεροσκάφος είναι οπλισμένο με τους πυραύλους αέρος-εδάφους Kh-23 ή Kh-23M (Κωδική ονομασία ΝΑΤΟ AS-7 Kerry), τους Kh-28 (AS-9 Kyle) και τους πυραύλους Kh-58 εμβέλειας 90 χλμ.

Άλλο ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος, τύπου Su-25, συνετρίβη κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, στην περιοχή του Μπέλγκοροντ. Ο πιλότος πρόλαβε να εκτοξευθεί, ενώ οι ρωσικές αρχές αρνήθηκαν τα σενάρια περί κατάρριψης από τις ουκρανικές δυνάμεις, λέγοντας πως η συντριβή έγινε λόγω τεχνικής βλάβης.

Με πληροφορίες από: Defence Blog / Φωτογραφία Twitter