Su-30: Η Αρμενία διαψεύδει τους ισχυρισμούς ότι στέλνει μαχητικά στη Ρωσία – «Απόλυτο ψέμα»

Η Αρμενία μετέφερε τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Su-30 στη Ρωσία για χρήση σε εχθροπραξίες κατά της Ουκρανίας, αναφέρει αζέρικο μέσο ενημέρωσης, επικαλούμενο το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι Haber Global.

«Στις 25 Μαρτίου, τέσσερα μαχητικά Su-30 απογειώθηκαν από την Αρμενία και πέταξαν στη Ρωσία για να χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ουκρανίας», ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι.

«Έτσι, η Αρμενία συμμετείχε στις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Για άλλη μια φορά, η Αρμενία συνέβαλε στην κλιμάκωση της σύγκρουσης και όχι στην ειρήνη στην περιοχή», υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζαν.

Είναι επίσης πιθανό να επιβληθούν κυρώσεις κατά της Αρμενίας, η οποία παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στη Ρωσία, ή να της δοθεί προειδοποίηση.

Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας διέψευσε τα δημοσιεύματα τουρκικών και αζερικών μέσων ενημέρωσης που ισχυρίστηκαν ότι ο Αρμένιος στρατός μετέφερε τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη SU-30 στη Ρωσία με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

«Το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global του Αζερμπαϊτζάν, που μεταδόθηκε στην Τουρκία, επικαλούμενο άγνωστες πηγές της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, δημοσίευσε ένα υλικό που ισχυριζόταν ότι η Αρμενία μετέφερε τέσσερα αεροσκάφη Su-30 στη Ρωσία με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει στις επιχειρήσεις μάχης κατά της Ουκρανίας. Αυτές οι πληροφορίες είναι ένα απόλυτο ψέμα. Όλα τα αεροσκάφη του οπλοστασίου των ενόπλων δυνάμεων της Αρμενίας, με το προσωπικό τους, σταθμεύουν στις τοποθεσίες τους και εκπληρώνουν τους στόχους τους»,  ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αρμενικό υπουργείο Άμυνας.

«Ένας άλλος ισχυρισμός που διατυπώνεται στην ίδια έκθεση που υποστηρίζει ότι η Αρμενία είναι μία από τις κύριες κατευθύνσεις μέσω των οποίων μισθοφόροι από τη Συρία μεταφέρονται στην Ουκρανία για να πολεμήσουν με τη ρωσική πλευρά είναι επίσης ψευδής», καταλήγει η ανακοίνωση.