Su-47: Αποκαλυπτικά πλάνα από τον «πρόγονο» του stealth μαχητικού Su-57 [vids]

Κι ενώ όλοι είχαν στραμμένα τα βλέμματά τους στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν και τον Ρώσο ομόλογό του Βλάντιμιρ Πούτιν που «εξέταζαν» το Su-57, σε κάποιο άλλο σημείο της έκθεσης MAKS-2019, ο «πρόγονος» του stealth μαχητικού αεροσκάφους, το λεγόμενο Su-47, έκανε την εμφάνισή του.

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι πολλά πράγματα γνωστά για το μαχητικό Su-47 «Berkut», που άνοιξε τον δρόμο για την κατασκευή και παραγωγή του Su-57, εντούτοις είδε το φως της δημοσιότητας μετά από περίπου δώδεκα χρόνια, με τα πλάνα να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Το πρωτοποριακό και πρωτότυπο μαχητικό αεροσκάφος Su-47 Berkut είχε μια ιδιαίτερη κατασκευή, με πιο χαρακτηριστικό στοιχεία τα πτερύγια με ανάποδη κλίση, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να παρέχουν στο αεροσκάφος εξαιρετικές δυνατότητας να εκτελεί ελιγμούς.

Επίσης βοηθούσαν αρκετά στην απογείωση και στην προσγείωση, ενώ προσέδιδαν στο Su-47 σταθερότητα, με κόστος όμως την ακριβή κατασκευή του από ανθρακόνημα.

Ο λόγος για τον οποίο το Su-47, που κατασκευάστηκε το 1997, θεωρείται ως ο «πρόγονος» ή ο «πατέρας» του σημερινού stealth μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57, έγκειται στο γεγονός ότι ενέπνευσε τους κατασκευαστές του τελευταίου, σε αρκετά επίπεδα, τόσο στην χρήση συγκεκριμένων υλικών όσο και σχεδίασης.

Δείτε πλάνα από την παρουσία του στο MAKS – 2019:

Δείτε βίντεο από πτήση Su-47: