Su-57: Έλαμψε το ρωσικό μαχητικό stealth στην Aviadarts 2018 – BINTEO

Ένα ζεύγος μαχητικών Su-57 έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό Aviadarts 2018 και έκλεψαν την παράσταση. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού πραγματοποίησαν (ψεύτικη) επίθεση κατά στόχων εδάφους και τους κατέστρεψαν. Τα σύγχρονα μαχητικά αυτήν την περίοδο υπόκεινται σε εκτεταμένες δοκιμές.

Το ζευγάρι των Su-57 παρείχε εναέρια κάλυψη σε βομβαρδιστικά, τα οποία “επιτέθηκαν” σε μια στρατιωτική βιομηχανική βάση. Τα δύο μαχητικά πραγματοποίησαν ένα πραγματικά χαμηλό flyover, κάνοντας μια απότομη στροφή και ήρθαν σε εμπλοκή με τους στόχους του εδάφους.

Το πρωτότυπο του Su-57 φτιάχτηκε το 2010 και η  πρώτη “φουρνιά” είναι έτοιμη και αυτή την περίοδο γίνονται δοκιμές. Το μαχητικό ήταν γνωστό ως PAK FA και T-50 κατά τη διάρκεια της κατασκευής του. 

Το μαχητικό με τα stealth χαρακτηριστικά, το καμάρι των Ρώσων, Su-57, πρόκειται για ένα βαρέως τύπου αεροσκάφος (με μέγιστο βάρος απογείωσης περίπου 35 τόνους), όπως τα Su-27 και Su-47. Σχεδιάστηκε ως απάντηση στα αμερικανικά F-22 και F-35. Το σχήμα του είναι αρκετά πεπλατυσμένο.

Το μαχητικό είναι δικινητήριο και θα διαθέτει 5 ραντάρ, (μεταξύ αυτών και στα χείλη προσβολής των πτερύγων), σε διάφορες ζώνες συχνοτήτων. Έχει δυνατότητα υπερηχητικής πτήσης χωρίς μετάκαυση.

Σημειώνεται ότι τα μαχητικά αεροσκάφη Su-57, είναι ένα από τα χαρτιά που η Άγκυρα έχει παίξει αρκετές φορές στο ανατολίτικο παζάρι με την Ουάσιγκτον για την υπόθεση της αναστολής παράδοσης των F-35 που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο. Η ρωσική άσκηση Aviadarts αποτελεί έναν ιδιότυπο εσωτερικό διαγωνισμό των διαφόρων μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας

Δείτε παρακάτω το ζεύγος των Su-57 που έκλεψε την παράσταση: