Su-57: Ρωσικά μαχητικά ενισχύουν το μέτωπο στη Συρία

Σύμφωνα με την «Krasnaya Zvezda», την επίσημη εφημερίδα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, δύο μαχητικά αεροσκάφη Su-57 Frazors έχουν σταλεί στην Βάση Khmeimin της Πολεμικής Αεροπορίας, κοντά στην παράκτια πόλη της Jableh και Λατάκια στη Συρία.

Ο πρωταρχικός στόχος της ρωσικής αποστολής είναι η  επίδειξη των τελευταίων ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών υπό «συνθήκες πραγματικού πολέμου», δηλώνει Ρώσος αξιωματικός. Φυσικά αυτό γίνεται με σκοπό την προσέλκυση δυνητικών ξένων αγοραστών.

Οι «συνθήκες του πραγματικού πολέμου» είναι το καλύτερο τεστ για τα πολυδιαφημισμένα ρωσικά μαχητικά Su-57. Δεν είναι τυχαίο που η Ρωσία προσπαθεί να δείξει την δύναμη των μαχητικών της την ώρα που όλος ο κόσμος παρακολουθεί το ρωσο-τουρκικό εξοπλιστικό παιχνίδι που εκτυλίσσεται.  Τα ρωσικά μαχητικά έχουν επιδοθεί και στο παρελθόν σε  αποστολές πολέμου  εναέριων επιθέσεων στην περιοχή Idlib. Να σημειωθεί πως οι επιδρομές στο παρελθόν δεν είχαν πραγματοποιηθεί με Su-57.

Η «αναβίωση» μιας ξεχασμένης βάσης

Οι επανειλημμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις της ρωσικής δύναμης στη Συρία στοχεύουν σε μια μεγάλης κλίμακας ανασυγκρότηση και βελτίωση της υποδομής της αεροπορικής βάσης Khmeimim, η οποία έχει ξεκινήσει από τις αρχές Μαΐου του 2019.

Η ImageSat International (ISI) έχει εντοπίσει μεγάλα οχήματα μηχανικής υποστήριξης να λειτουργούν στην αεροπορική βάση εγκαθιστώντας νέες επιστρώσεις στους αεροδιαδρόμους.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματικό, αυτά τα έργα ανασυγκρότησης δηλώνουν ότι η Ρωσία θα μεταμορφώσει την βάση Khmeimin από προσωρινή σε μόνιμη, πλήρως εκσυγχρονισμένη τόσο για πολεμικές δραστηριότητες όσο και για τις συνθήκες διαβίωσης του στρατιωτικού προσωπικού.

Πηγή: Military News