Su-57: Το Κρεμλίνο «κλείδωσε» την ημερομηνία παράδοσής του στην Ρωσική Πολεμική Αεροπορία

Κανένα πρόβλημα στο χρονοδιάγραμμα του «Τσάρου» Πούτιν για την απόκτηση των μαχητικών πέμπτης γενιάς Su-57, επιβεβαίωσε το Κρεμλίνο.

Ειδικότερα, οι δοκιμές των μαχητικών αεροσκαφών της Ρωσίας Su-57 πέμπτης γενιάς συνεχίζονται σε κανονικούς ρυθμούς και αναμένεται να παραδοθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στην Ρωσική Πολεμική Αεροπορία δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Αλεξέι Κριβορούτσκο.

«Η παράδοση των stealth μαχητικών πολλαπλών ρόλων Su-57 στις αεροπορικές μονάδες των Ρωσικών Αεροπορικών Δυνάμεων θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το κρατικό πρόγραμμα προμήθειας όπλων μέχρι το 2027», δήλωσε το πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με τον υπάλληλο, οι δοκιμές των μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων Su-25S έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2019. Ταυτόχρονα, σχεδόν 60 αεροσκάφη έχουν ήδη παραδοθεί σε μονάδες των Ρωσικών Αεροπορικών Δυνάμεων.

Το Su-57 (γνωστό και ως  PAK FA ή T-50) είναι ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς. Έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει όλους τους τύπους στόχων στον αέρα και στόχους εδάφους και επιφανείας, να παρακολουθεί τον εναέριο χώρο σε μεγάλες αποστάσεις από τη βάση ανάπτυξης, να καταστρέφει τους σταθμούς διοίκησης και τα συστήματα ελέγχου του αντιπάλου.

Πηγή: Farsnews