Su-34: Εντυπωσιακά πλάνα από εξαιρετικά επικίνδυνο εναέριο ανεφοδιασμό του ρωσικού αεροσκάφους – ΒΙΝΤΕΟ

Το μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων Su-34 της Ρωσίας είναι και πάλι στα πρωτοσέλιδα αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία μια άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού κάτω από «ακραίες» συνθήκες.

Το Zvezda, το επίσημο τηλεοπτικό κανάλι του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, δημοσίευσε βίντεο από την συγκεκριμένη άσκηση, το οποίο δείχνει έναν καθετήρα ανεφοδιασμού Il-76 που εκτείνεται προς το Su-34.

Ωστόσο ο λόγος για τον οποίο η συγκεκριμένη άσκηση “ξεχωρίζει” είναι διότι το Su-34 όχι μόνο ανεφοδιάζεται υπό σκληρές καιρικές συνθήκες, αλλά το κάνει ενώ αποφεύγει διαλείπουσες προσπάθειες παρεμβολής.

Το όνομα Su-34, ενώ η ονομασία του NATO είναι «Fullback», εισήχθη στην υπηρεσία το 2014 και συνεχίζει να είναι σε μεγάλη ζήτηση στο σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.

Πιο πρόσφατα, η Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσίας άρχισε να συναρμολογεί τη δεύτερη μοίρα εροσκαφών Su-34 μετά τη διαμόρφωση της πρώτης, στις αρχές του 2018.

Ωστόσο, η σύλληψη για την δημιουργία και κατασκευή του συγκεκριμένου πολεμικού αεροσκάφους χρονολογείται ήδη από τη δεκαετία του ’80, αλλά σταμάτησε λόγω έλλειψης χρηματοδότησης μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1990.

Το πρόγραμμα Su-34 “αναγεννήθηκε” σοβαρά μετά το 2005, με πολλά από τα βασικά του στοιχεία, ωστόσο, να θεωρούνται ως παρωχημένα.

Αλλά αντί να εγκαταλείψει εντελώς την πλατφόρμα Su-34, η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας (VKS) επέλεξε να την εκσυγχρονίσει με ψηφιακές οθόνες, με βελτιώσεις στο σύστημα πλοήγησης και με την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών αντιμέτρων(ECM).

Το τελευταίο είναι ένα ιδιαίτερα ισχυρό “χαρτί” του Su-34, με τους Ρώσους μηχανικούς να ισχυρίζονται ότι το εξειδικευμένο σύστημα ECM του Su-34, μπορεί να προσφέρει τόσο αποτελεσματική “απόκρυψη” για πολλά μαχητικά αεροσκάφη, στο βαθμό που μπορούν να «εξαφανιστούν απλά από εχθρικά ραντάρ».

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσαν οι Ρώσοι με πρωταγωνιστή το Su-34:

Πηγή: The National Interest