Su-35: Αυτό είναι το μεγαλύτερο και άλυτο πρόβλημα του πανίσχυρου μαχητικού – ΒΙΝΤΕΟ

Ενώ το Su-35S έχει εξαιρετική απόδοση στη Συρία, όμως το αεροσκάφος δεν είχε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει άλλα εχθρικά αεροσκάφη και να αποδείξει πλήρως τις δυνατότητές του.

Είναι μόνο θέμα χρόνου πριν οι Ρώσοι καταφέρουν να πουλήσουν περισσότερα από αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη Su-35 σε ολόκληρο τον κόσμο, ειδικά σε εκείνα τα κράτη που είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να αγοράσουν δυτικά αεροσκάφη.

Νωρίτερα φέτος, το ισχυρό μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi Su-35 Flanker-E της Ρωσίας άρχισε να υπηρετεί με την Πολεμική Αεροπορία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAAF).

Η United Aircraft Corporation, η “μητρική” εταιρεία του Sukhoi έχει επίσης συνάψει σύμβαση με την Ινδονησία για την παράδοση 11 μαχητών Su-35 ύψους 1,4 δισεκατομμύρια δολαρίων, με τις παραδόσεις να αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.

Άλλοι πιθανοί αγοραστές ξεκινούν να εξετάζουν το ενδεχόμενο απόκτησης του ρωσικού μαχητικού, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει εξαχθεί στο βαθμό που συνέβη με τα παλαιότερα μοντέλα, Su-30MK και Su-30SM Flanker-H.

Μέρος του προβλήματος για τους Ρώσους είναι το γεγονός ότι Ενώ το Su-35S έχει εξαιρετική απόδοση στη Συρία, δεν είχε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει άλλα εχθρικά αεροσκάφη και να αποδείξει πλήρως τις δυνατότητές του.

Και ενώ υπάρχει κάποια πιθανότητα εναέριας αντιπαράθεσης με τις δυτικές αεροπορικές δυνάμεις στην περιοχή, ο κίνδυνος αυτός μετριάζεται από το γεγονός ότι καμία πλευρά δεν είναι πρόθυμη να διακινδυνεύσει άμεσες εχθροπραξίες μεταξύ τους.

Ως εκ τούτου, ενώ άλλα ρωσικά αεροσκάφη, όπως το Su-30SM και το βομβαρδιστικό Sukhoi Su-34 Fullback, είχαν την ευκαιρία να επιδείξουν τις ικανότητές τους,το Su-35 δεν το έχει.

Έτσι, η United Aircraft Corporation και η θυγατρική της Sukhoi δεν κέρδισαν τόσο πολύ από την εκστρατεία της Συρίας όσον αφορά την επιχειρησιακή εμπειρία και τα οφέλη του μάρκετινγκ για το Su-35, σε αντίθεση με τα Su-30SM και Su-34, τα οποία διενεργούν επιθέσεις ακριβείας καθημερινά.

Το Κρεμλίνο δεν είναι ντροπαλό για να δηλώσει πόσο σημαντική είναι η εκστρατεία της Συρίας για την αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας.

«Όταν ξεκινήσαμε να χρησιμοποιούμε αυτά τα σύγχρονα όπλα, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων, ολόκληρες ομάδες από τις εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας μας πήγαν στη Συρία και εργάστηκαν εκεί επί τόπου, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς, για να τους οριστικοποιήσουμε και να καταλάβουμε πως μπορούμε να βασιστούμε σε αυτά όταν θα τα χρησιμοποιήσουμε σε συνθήκες μάχης », είχε δηλώσει ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πράγματι, όλα τα ρωσικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων όσων δεν έχουν ακόμη εισέλθει στην παραγωγή, έχουν δοκιμαστεί στη Συρία, γεγονός που βοηθά όχι μόνο τους Ρώσους να συλλέξουν πολύτιμα δεδομένα σχετικά με την απόδοση των όπλων και να βελτιώσουν τα συστήματα αυτά, αλλά και ως επίδειξη αυτών των δυνατοτήτων για πιθανούς πελάτες, ως μέσο μάρκετινγκ.

Ωστόσο, η Ρωσία ενώ απέκτησε πολύτιμη επιχειρησιακή εμπειρία, λειτουργώντας το Su-35 πάνω από τη Συρία, οι ενέργειες αυτές δεν της απέφεραν άμεσα ορατά αποτελέσματα για την προώθησή τους στις διεθνείς αγορές.

Παρ ‘όλα αυτά, το Sukhoi Su-35S Flanker-E είναι το ισχυρότερο μαχητικό που λειτουργεί σήμερα στη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία. Η κατασκευή του είναι πολύ καλή, είναι γρήγορο και φέρνει τεράστιο ωφέλιμο φορτίο.

Αυτό, σε συνδυασμό με την προηγμένα συστήματα αεροηλεκτρονικής, καθιστά το Su-35 εξαιρετικά επικίνδυνο εχθρό σε οποιονδήποτε δυτικό μαχητικό, με εξαίρεση το απίστευτο Lockheed Martin F-22 Raptor.

Είναι μόνο θέμα χρόνου πριν οι Ρώσοι καταφέρουν να πουλήσουν περισσότερα από αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη Su-35 σε ολόκληρο τον κόσμο, ειδικά σε εκείνα τα κράτη που είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να αγοράσουν δυτικά αεροσκάφη.
 
Δείτε σχετικό βίντεο με το πανίσχυρο Ρωσικό μαχητικό Su-35 :



Πηγή: The National Interest