Sukhoi: Πτώση αεροσκάφους Su-30 της Ινδικής αεροπορίας

Ένα ολοκαίνουργιο Su-30MKI μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη στη νότια Ινδική πόλη Nasik κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης πριν από την τελική παράδοση του, το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, το μαχητικό αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο κοντά στο Nasik και συνετρίβη στο χωριό Wavi-Tushi, κοντά στην πόλη Pimpalgaon Baswant, περίπου 25 χλμ. από το Nasik. «Το αεροσκάφος συνετρίβη στις 11:05 π.μ. και η αστυνομία έλαβε πληροφορίες για τη συντριβή στις 11:15 π.μ.», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ένας άλλος αξιωματούχος του υπουργείου άμυνας δήλωσε ότι και οι δύο πιλότοι εκτινάχθηκαν με ασφάλεια πριν από την πρόσκρουση.

Το αεροσκάφος κατασκευάστηκε αποκλειστικά από την κρατική εταιρεία Hindustan Aeronautics Ltd. (HAL) στη μονάδα της Nasik.

Επί του παρόντος, η Ινδική Πολεμική Αεροπορία (Indian Air Force – IAF) διαθέτει περίπου 240 αεροσκάφη Su-30MKI. Στο παρελθόν είχε συνάψει συμφωνία για 272 αεροσκάφη από τη Ρωσία με κόστος 12 δισεκατομμύρια δολάρια, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων παρήχθη τοπικά από την εταιρεία HAL με ειδική άδεια.

Πηγή: Sputnik