Συναγερμός στην Ρωσία: Συντριβή ρωσικού στρατηγικού βομβαρδιστικού TU-22M3

Πρώτη ενημέρωση 15:00:00
Τελευταία ενημέρωση 16:34:57


Έκτακτη είδηση από την Ρωσία, αφού σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, ένα υπερηχητικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Tupolev Tu-22M3, συνετρίβη στην περιοχή Μούρμανσκ της Ρωσίας, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες και το τρίτο μέλος του πληρώματος απεβίωσε.

Ο τρίτος πιλότος του ρωσικού βομβαρδιστικού TU-22M3, που συνετρίβη κατά την διαδικασία της προσγείωσής του στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μούρμανσκ , άφησε την τελευταία του πνοή στο στρατιωτικό νοσοκομείο που είχε διακομισθεί.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει αρχικά ότι επιζήσαντες είναι οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους οι οποίοι διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής του Μούρμανσκ.

Αργότερα μεταδόθηκε ότι ο ένας εκ των τραυματιών πιλότων μεταφέρθηκε στην εντατική και οι γιατροί κρίνουν ότι η κατάστασή του είναι σοβαρή.

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών αρχών του Μούρμανσκ, κόπηκε σε δύο κομμάτια πάνω στον διάδρομο προσγείωσης, με αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή καυσίμων, αλλά χωρίς να δημιουργηθούν απειλές για τους κατοίκους της παρακείμενης πόλης Ολένεγκορσκ και του ομώνυμου οικισμού που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο.

Το αεροσκάφος στάθμευε στην αεροπορική βάση «Ολένια» που βρίσκεται στην χερσόνησο Κόλσκι σε απόσταση 92 χιλιομέτρων νότια της πόλης Μούρμανσκ και σε μικρή απόσταση από την πόλη Ολένεγκορσκ. Στην αεροπορική βάση σταθμεύουν αεροσκάφη TU-22M3. Το μήκος του διάδρομου προσγείωσης-απογείωσης είναι 3.500 μέτρα.

Όπως ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του :

«Στις 22 Ιανουαρίου 2019, ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό τύπου Tupolev-22M3 λόγω έντονης χιονοθύελλας συνετρίβη κατά την διάρκεια προσγείωσης σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή του Μούρμανσκ».

Σύμφωνα με αναφορές από το σκηνικό του περιστατικού, δύο μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να λάβουν την απαραίτητη ιατρική βοήθεια. ενώ, τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος πέθαναν, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας

Νωρίτερα, μια πηγή στην αστυνομία είχε δηλώσει στο πρακτορείο TASS ότι ένα βομβαρδιστικό Tupolev-22M3 κατέρρευσε στην περιφέρεια Μουρμάνσκ. Δύο μέλη του πληρώματος, ο κυβερνήτης και ο πλοηγός επέζησαν, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το αεροπλάνο έφερε πλήρωμα τεσσάρων, τον κυβερνήτη, τον συνοδηγό, τον πλοηγό και τον χειριστή. Σύμφωνα με την πηγή, το αεροπλάνο συνετρίβη στο αεροδρόμιο αεροπορικών πτήσεων μεγάλης εμβέλειας στο Ολένεγκορσκ, στην περιφέρεια Μουρμάνσκ, στις 13:40 ώρα Μόσχας.

Το Tupolev-22M3 έχει πλήρωμα τεσσάρων ατόμων και προορίζεται για βομβαρδισμό στρατηγικών στόχων στην επικράτεια του εχθρού. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 2.300 χιλιόμετρα την ώρα, και το εύρος πτήσης, 7.000 χιλιόμετρα.

Ωστόσο, το δυστυχές αυτό περιστατικό δεν είναι το μοναδικό αυτές τις ημέρες, καθώς υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, δύο μαχητικά πολλαπλών ρόλων Su-34 συγκρούστηκαν στον αέρα στον Πορθμό των Ταράρων, γεγονός που οδήγησε στην καθήλωσή τους από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Με πληροφορίες από : TASS  / ΑΠΕ – ΜΠΕ