Συνοριακό πέρασμα με την Ιορδανία κατέλαβε ο συριακός στρατός

Οι επιτυχημένες διαπραγματεύσεις ρώσων αντιπροσώπων με ηγέτες των ένοπλων ομάδων της περιοχής οδήγησαν στην κατάληψη του σημαντικού συνοριακού περάσματος Νασίμπ στη νότια Συρία.

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις απέκτησαν τον έλεγχο ενός σημαντικού συνοριακού περάσματος με την Ιορδανία, υψώνοντας στο σημείο τη συριακή σημαία, σύμφωνα με αναφορά ανταποκριτή του Sputnik στο σημείο.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή, η κατάληψη του συνοριακού περάσματος Νασίμπ, έγινε δυνατή ύστερα από επιτυχημένες διαπραγματεύσεις μεταξύ αντιπροσώπων του ρωσικού κέντρου για τη συριακή συμφιλίωση και ηγετών των ένοπλων οργανώσεων που δρούσαν στην περιοχή.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του κέντρου πληροφοριών της αντιπολίτευσης στον συριακό νότο, Άμπου Σίμα, δήλωσε στο Sputnik ότι οι αντικυβερνητικές δυνάμεις είχαν καταλήξει σε συμφωνία κατάπαυσης πυρός με αντιπροσώπους της Ρωσίας στην επαρχία Νταραά.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε προβλέπει ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν από τον Νότο, μπορούν να μεταφερθούν στο Ιντλίμπ, εγκαταλείποντας σταδιακά τον βαρύ οπλισμό τους. «Η συμφωνία για άμεση κατάπαυση του πυρός έχει επιτευχθεί», σημείωσε ο Άμπου Σίμα.

Μάλιστα, το ρωσικό κέντρο για τη συριακή συμφιλίωση δήλωσε νωρίτερα ότι 27 οικισμοί στον νότο της χώρας είχαν συμφωνήσει εθελοντικά να συμμετέχουν στην κατάπαυση πυρός.

Πηγή: Sputnik