Συρία: Οι καθεστωτικές δυνάμεις κατέλαβαν στρατηγικής σημασίας πόλη

Ο συριακός στρατός κατέλαβε σήμερα την στρατηγικής σημασίας πόλη και βιομηχανικό κέντρο Αντρα (φωτογραφία), βόρεια της Δαμασκού, η οποία τελούσε υπό τον έλεγχο των ανταρτών από τον Δεκέμβριο 2013, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων υψηλόβαθμος αξιωματούχος ασφαλείας της συριακής πρωτεύουσας.

Οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Ασαντ, συνεπικουρούμενες από τις δυνάμεις της λιβανικής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, επεκτείνουν με σειρά πολεμικών επιχειρήσεων τους τελευταίους μήνες τον έλεγχό τους επί ενός χερσαίου διαδρόμου που ενώνει τη Δαμασκό με την παραθαλάσσια περιοχή της Συρίας, καταλαμβάνοντας πόλεις και χωριά που βρίσκονται κατά μήκος του οδικού άξονα βορρά-νότου και στην ορεινή περιοχή Καλαμούν, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τουλάχιστον 29 άνθρωποι, ανάμεσά τους 19 μαχητές, σκοτώθηκαν κατά τις σημερινές συγκρούσεις στην περιοχή Αντρα αλ Ομάλια, που βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Δαμασκού.

Σε σχέση με τις επιδρομές του Συνασπισμού Κρατών κατά του Ισλαμικού Κράτους, ο διεθνής συνασπισμός έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 30 επιδρομές στη βόρεια και ανατολική Συρία, στις περιοχές που δεν ελέγχουν οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Τουλάχιστον 129 τζιχαντιστές από ξένες χώρες και 12 Σύροι έχουν σκοτωθεί από την Τρίτη στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε ο συνασπισμός του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH). «Συνολικά 84 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και 57 του Μετώπου Αλ Νόσρα (παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία) σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων βρίσκονται μόνο 12 Σύροι» είπε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν. Ήταν υπήκοοι ευρωπαϊκών και αραβικών χωρών, όπως επίσης υπήκοοι της Τουρκίας και πρόσωπα προερχόμενα από την Τσετσενία. Στους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν επιπλέον 13 Σύροι άμαχοι, σύμφωνα με το OSDH.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο ναυάγιο στην Κύπρο! Διασώθηκαν 345 Σύριοι

Αχτίδες ελπίδας μετά το «Καλοκαίρι του Μίσους»

Η Γαλλία είναι πλέον «σε πόλεμο με τους απανταχού τζιχαντιστές»