Συρία: Στα χέρια του Δημοκρατικού Στρατού στρατόπεδο του ΙΚ στην Μαγκούζι

 ΜΑΓΚΟΥΖΙ, Συρία – Οι συριακές δυνάμεις που υποστηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ κατάφεραν την Τρίτη να ελέγξουν ένα στρατόπεδο που ελεγχόταν από το ισλαμικό κράτος στην ανατολική Συρία, αφού εκατοντάδες μαχητές παραδόθηκαν σηματοδοτώντας την κατάρρευση της ομάδας μετά από μήνες σκληρής αντίστασης.

Μια ομάδα υπόπτων που συμμετείχε σε βομβιστική επίθεση τον Ιανουάριο, που σκότωσε τέσσερις Αμερικανούς στη βόρεια Συρία, ήταν μεταξύ των μαχητών που συνέλαβαν οι δυνάμεις υπό κουρδική καθοδήγηση.

Η κατάληψη του στρατοπέδου του ISIS ήταν σημαντική πρόοδος, αλλά όχι η τελική ήττα της ομάδας στο Baghouz, το τελευταίο χωριό που ελέγχεται από τους εξτρεμιστές όπου παρέμειναν για εβδομάδες υπό πολιορκία, σύμφωνα με τον Mustafa Bali, τον εκπρόσωπο των Κουρδικών Δυνάμεων.

«Είμαι χαρούμενος που τελείωσε, τώρα ξέρω ότι ο λαός μου είναι ασφαλής», είπε ένας μαχητής που συστήθηκε με το όνομα Walid Raqqawi και που πολέμησε στο στρατόπεδο τη Δευτέρα τη νύχτα. Είπε ότι επιστρέφει στην πατρίδα του, την Ράκκα για να ξεκουραστεί. Σύντροφοι από τη μονάδα του τραγουδούσαν και χόρευαν πανηγυρίζοντας σε φυλάκιο στην Baghouz, λέγοντας όλοι ότι ανυπομονούσαν να πάνε σπίτι.

Πηγή: StarsStripes