Συγκλονιστικό βίντεο απο UAV δειχνει την πραγματική εικόνα του πολέμου στη Συρία

Πλάνα απο drone δείχνουν επίθεση του στρατού της Συρίας εναντίον προπύργιο των ανταρτών στη Δαμασκό. Τα πλάνα ειναι πραγματικά απίθανα, αν και εμφανώς επεξεργασμένα. 
Τα πλάνα από την επίθεση μαγνητοσκόπησε η ρωσικη εταιρεία Russia Works γνωστή για την στενή της σχέση με το Κρεμλινο. Τα πλάνα δείχνουν την σοβαρή ζημιά που υπέστει η Τζομπαρ μια γειτονιά της Δαμασκού απο τότε που ξεκίνησαν οι λαϊκές εξεγέρσεις εναντίον του Σύρου πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ το 2011.

Η Τζομπάρ δέχεται συχνά επίθεση λόγω της απόστασης της απο κυβερνητικές περιοχές της Δαμασκού. Τον Απρίλιο του 2013 δημοσιογράφοι της γαλλικής La Monde ανέφεραν ότι είδαν μια σειρά από χημικές επιθέσεις στη γειτονιά.

Ο Business Insider (απ’οπου και προέρχεται το άρθρο αυτο) δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο. Αλλά τα πλάνα απο το συγκεκριμένο βίντεο μπορούν να συγκριθούν με αλλα βίντεο που ενισχύουν το Κρεμλίνο και που παραγονται ειδικά για να ενισχύσουν την άποψη του λαου ως προς τις ξένες εισβολές της Ρωσίας, από την Κριμαία στη Συρία.

«Η εταιρία Russia Works ειναι ενα μικρό κομμάτι μιας πετυχημένης εκστρατείας του Κρεμλίνου για να “προωθήσει τον πόλεμο” και να προβάλει τη Ρωσία ως στρατιωτική υπερδύναμη» δήλωσε ο Μπόρις Ζίλμπερμαν, ειδικός σε θέματα για την Ρωσία στο Ίδρυμα για την Άμυνα Δημοκρατιών,
«Τα βίντεο τα δημιουργουν ρωσοι πολεμικοί ανταποκριτές / παραγωγοι που ειναι συνδεδεμενοι με το Κρεμλίνο και πιθανώς έχουν πολύ χρόνο στα χέρια τους – και κάποια πολυ καλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη – για να μπορούν να φτιάξουν εξαιρετικά επεξεργασμένα βίντεο«, τόνισε ο Ζίλμπερμαν. 

Δειτε το βίντεο 

 

Η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία, αρχισε με αεροπορικές επιδρομές εναντίων περιοχές ανταρτών στις 30 Σεπτεμβρίου, αν και οι ρωσικές δυνάμεις εμφανίστηκαν στην παράκτια επαρχία της Λατάκειας ένα μήνα πριν.

Επιπλέον ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ μετέβη χθες βράδυ στη Μόσχα προκειμένου να ευχαριστήσει προσωπικά τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για τη στρατιωτική υποστήριξή του, σε μια επίσκεψη-έκπληξη που υπογραμμίζει πώς η Ρωσία έχει γίνει ένας κύριος παίκτης στη Μέση Ανατολή.

Business Insider