Συμφωνία Γαλλίας – Κουβέιτ για 30 στρατιωτικά ελικόπτερα

Την υπογραφή σύμβασης για πώληση 30 στρατιωτικών ελικοπτέρων τύπου Airbus Caracal στο Κουβέιτ, έναντι ποσού που υπερβαίνει το 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, ανακοίνωσε η Γαλλία.

Η υπογραφή της σύμβασης για τα ελικόπτερα εντάσσεται στο πλαίσιο συμφωνιών, αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που συμφώνησαν Γαλλία και Κουβέιτ τον Οκτώμβριο του 2015.

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Jean-Yves Le Drian, δήλωσε οτι η αύξηση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Γαλλίας και του Κουβέιτ έχει ως στόχο να ενισχύσει τις δυνατότητες της περιοχής στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«… Με την απόφαση αυτή, το Κουβέιτ ενισχύει περαιτέρω τη στρατηγική εταιρική σχέση που συνδέει τις δύο χώρες μας εδώ και πολλές δεκαετίες”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, προσθέτοντας ότι η Γαλλία και το Κουβέιτ λειτουργούν «δίπλα-δίπλα στην καταπολέμηση του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία. «

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Iran Press Tv πολλοί έχουν κατηγορήσει τη Γαλλία οτι προκαλεί μια κούρσα εξοπλισμών στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, καθώς κι άλλες χώρες αναζητουν πλέον πιο σύγχρονα όπλα για να αποτρέψουν τις πιθανές απειλές από τους Σαουδάραβες και τους συμμάχους τους.