Έρευνα στην Ρωσία για τις «μαύρες χήρες» του Σότσι

Σε εξέλιξη είναι έρευνες των ρωσικών αρχών ασφαλείας στο Σότσι για τον εντοπισμό 4 μαύρων χηρων. Οι υπόπτες γυναίκες πιστεύεται ότι ειναι «μαύρες χήρες» των ισλαμιστικών οργανώσεων που έχουν σχεδιάσει επιθέσεις κατά την περίοδο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Αξιωματικοί διεξάγουν έρευνες στο Σότσι, όπου αρχίζουν τον επόμενο μήνα οι χειμερινοί Ολυμπιακοί, με αφίσες καταζητούμενων γυναικών όπως ειναι αυτη της Ruzan Ibragimova, 22, ο σύζυγος της οποίας σκοτώθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας το περασμένο έτος.

Η Ruzan Ibragimova, από το Νταγκεστάν – μια πόλη διαβόητη για τη χρήση των «μαύρων χηρων» – πολυ πιθανόν και σύμφωνα με πληροφορίες της Ρωσικης αστυνομίας να προετοιμάζει τρομοκρατική επίθεση με τρεις άλλες γυναίκες.
Όπως αναφέρουν πηγές της αστυνομίας η υποπτη απο το Νταγκεστάν εχει μια ουλή στο μάγουλο, το δεξι της χέρι δεν λυγίζει και κουτσαίνει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των Ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας η Ruzan Ibragimova  έφυγε για το Νταγκεστάν και ειναι μάλλον η επικεφαλής της πόλης αυτης.
Η έρευνα ακολουθεί την κυκλοφορία ενός βίντεο που δείχνει δύο νεαρούς άνδρες που γφαίρεται να ήταν οι βομβιστές στις επιθέσεις του Βολγκογκραντ.
Σε μια προειδοποίηση προς τον πρόεδρο Βλαντίμρ Πούτιν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου μήνα, ένας άνδρας εμφανίζεται να λέει στα ρωσικά: «Εάν πραγματοποιήσετε τους Ολυμπιακούς θα λάβετε ένα δώρο από εμάς για εσάς και τους τουρίστες που θα έλθουν».
«Το δώρο αυτό θα είναι για το μουσουλμανικό αίμα που χύνεται κάθε ημέρα στον κόσμο, στο Αφγανιστάν, τη Σομαλία, τη Συρία, παντού. Αυτή θα είναι η εκδίκησή μας», τονίζει στο βίντεο ο άνδρας αυτός.

Η Ρωσία έχει αναπτύξει στην περιοχή – στο αποκαλούμενο και «δαχτυλίδι ασφαλείας» – 40.000 αστυνομικούς για να αντιμετωπίσει πιθανές επιθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρωσία: Ισλαμική οργάνωση ευθύνεται για τις επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ

Το εκπληκτικό τρέιλερ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι

Η τρομοκρατία πάει Ολυμπιακούς Αγώνες; Πόσο ασφαλείς θα είναι οι χειμερινοί αγώνες;