Συναγερμός στη Γαλλία: Πληροφορίες για συντριβή Mirage 2000D στην περιοχή Haut-Doubs – ΦΩΤΟ

Συναγερμός στη Γαλλία, έπειτα από την είδηση εξαφάνισης ενός μαχητικού αεροσκάφους Mirage 200D από τα ραντάρ, στην περιοχή Haut-Doubs, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για συντριβή,  ενώ έχουν εντοπιστεί κάποια κομμάτια του αεροσκάφους και ένα αλεξίπτωτο με τις αρχές και την Χωροφυλακή να κάνουν έκκληση για οποιεσδήποτε πληροφορίες.

Το διθέσιο αεροσκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν οπλισμένο, ενώ τα ραντάρ έχασαν τα ίχνη του λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Ιανουαρίου. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την αεροπορική βάση Nancy-Ochey, ενώ μαρτυρίες κάνουν λόγο για συντριβή με τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους να έχουν εντοπιστεί.

Το αεροσκάφος εκτελούσε εκπαιδευτική αποστολή περιπολίας με ένα δεύτερο Mirage 2000D, το οποίο επέστρεψε στη βάση . Στη συνέχεια το έγινε αντιληπτό ότι το Mirage 200D που δεν είχε επιστρέψει είχε χαθεί από τα ραντάρ παρακολούθησης, την ώρα που πετούσε πάνω από τα βουνά Jura.

Ένα επιχειρησιακό κέντρο για τον συντονισμό της έρευνας πεδίου σε αυτήν την χιονισμένη περιοχή έχει εγκατασταθεί στο δημαρχείο Mignovillard, ενώ έχει τεθεί σε εφαρμογή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης (Search And Rescue – SAR).


Η έρευνα συγκεντρώνεται τώρα σε ένα μικρό τρίγωνο ανάμεσα στις κοινότητες Mignovillard (Jura), Frasne και Bonnevaux στην Doubs, ωστόσο η βαριά χιονόπτωση εμποδίζει το έργο των ερευνών.

Σύμφωνα με μαρτυρίας, ένας ήχος εκρήξεως σημειώθηκε αργά το πρωί στον ορεινό όγκο, ενώ συντρίμμια και ένα αλεξίπτωτο εντοπίστηκαν στην περιοχή μεταξύ Chantegrue και Bonnevaux.

Δείτε αναλυτικά την περιοχή:

Με πληροφορίες από : France3   Bien Public