Συναγερμός στην Ινδία: Στρατιωτικό αεροσκάφος χάθηκε στα σύνορα με την Κίνα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ινδία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, στρατιωτικό αεροσκάφος «εξαφανίστηκε» από τα ραντάρ, την ώρα που εκτελούσε πτήση κοντά στα σύνορα με την Κίνα.

Αξιωματούχος της Πολεμικής Αεροπορίας της Ινδίας δήλωσε πριν από λίγα λεπτά πως χάθηκαν τα ίχνη ενός  στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους τύπου AN-32, με δεκατρείς επιβάτες, σε περιοχή κοντά στα σύνορα Ινδίας-Κίνας.

Ειδικότερα, η ινδική Πολεμική Αεροπορία δήλωσε ότι συνολικά μέσα στο AN-32 ήταν δεκατρία άτομα, εκ των οποίων οι πέντε ήταν επιβάτες και οι άλλοι οκτώ το πλήρωμα του αεροσκάφους, ενώ έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ινδικής ΠΑ (IAF), το στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος AN-32 αναχώρησε σήμερα στις 12:25 μ.μ. τοπική ώρα από το Jorhat, με προορισμό το στρατηγικό αεροδρόμιο Menchuka Advance Landing Ground, το οποίο βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Κίνα.

Οι υπηρεσίες εδάφους έχασαν την «επαφή» με το αεροσκάφος στις 13:00. και έκτοτε δεν έχει επιτευχθεί η επανάκτηση επικοινωνίας ή ο εντοπισμός του.

Με πληροφορίες από: Sputnik