Συνάντηση Μπραχίμι, Λαβρόφ, Κλίντον για την Συρία στο Δουβλίνο

 Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και η αμερικανίδα ομόλογός του Χίλαρι Κλίντον θα συναντηθούν με το διεθνή μεσολαβητή για τη Συρία Λακχντάρ Μπραχίμι στο Δουβλίνο αργότερα σήμερα σε μία προσπάθεια να θέσουν πάλι σε τροχιά την ειρηνευτική διαδικασία του ΟΗΕ για τη Συρία, ανακοίνωσαν διπλωματικές πηγές.

Οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν ενόψει της συνάντησης των υποστηριζόμενων από τη Δύση «Φίλων της Συρίας» στο Μαρακές την επόμενη εβδομάδα, που αναμένεται να ενισχύσει τη στήριξη προς τους αντάρτες που μάχονται υπέρ της ανατροπής του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Θα συζητήσουν σχετικά με ένα σχέδιο (ή) μία κοινή αντίληψη για το πώς θα προχωρήσουμε», είπε μία πηγή σχετικά με τη σημερινή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της διάσκεψης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Ανώτατος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι.
Ο Μπραχίμι έκανε έκκληση στις διεθνείς δυνάμεις να εκδώσουν ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με βάση τη συμφωνία που συνήφθη τον Ιούνιο στη Γενεύη για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης με στόχο τον τερματισμό της αιματοχυσίας στη Συρία.

Η Διακήρυξη της Γενεύης, η οποία συνήφθη όταν ακόμη ήταν διεθνής μεσολαβητής ο Κόφι Άναν, ζητούσε το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, αλλά δεν διευκρίνιζε το ρόλο που θα είχε, αν θα είχε, ο πρόεδρος Άσαντ.