Συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στη Σύνοδο Κορυφής του NATO – Τι συζήτησαν οι Υπουργοί

Σε σύντομη συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του NATO, ο Έλληνας υπουργός Νίκος Δένδιας συζήτησε με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή αναφέρει ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ συμμετείχε στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του NATO στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή του Ύπατου Εκροσώπου της ΕΕ Τζοσέπ Μπορέλ και άλλων εταίρων, όπως η Φινλανδία, η Σουηδία, η Γεωργία, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Νέα Ζηλανδία και η Νότια Κορέα.

Η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε την κατάσταση στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής, τα μέτρα στήριξης προς τους εταίρους του NATO και το μέλλον των σχέσεων με τη Ρωσία.

«Πρόκειται να ζητήσω από τους ομολόγους μου της Συμμαχίας να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσουν την Ουκρανία να προστατεύσει την Οδησσό, ούτως ώστε η Οδησσός να μην έχει τη μοίρα της Μαριούπολης», δήλωσε ο ΥΠΕΞ κ.Δένδιας στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στη συνάντηση.

Πέρα από την συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε και με την ΥΠΕΞ του Καναδά, Μελανί Τζολί. «Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση για την κατάσταση σε Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή,τις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή και την ενίσχυση της συνεργασίας σε Διεθνείς Οργανισμούς», δήλωσε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters