Συνεχίζεται η μάχη στη Βρετανία: 757 νέοι θάνατοι από κορονοϊό και φόβοι για υπερδιπλάσιους νεκρούς

Η Αγγλία, η Σκωτία και η Ουαλία ανακοίνωσαν ακόμη 757 νεκρούς από κορονοϊό σήμερα, Τετάρτη 22.04.2020, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τον φονικό ιό στην Βρετανία να ανέρχεται πια σε 18.094.

Σύμφωνα, όμως, με όσα μεταδίδει η βρετανική Daily Mail, υπάρχουν αναλύσεις που λένε πως ο κορονοϊός ενδέχεται να έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 41.000 ανθρώπων, αν συνυπολογίσει κανείς τους ανθρώπους που χάνουν την ζωή τους εκτός των νοσοκομείων.

Λίγο αργότερα, τα δεδομένα άλλαξαν: Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν σε νοσοκομεία στη Βρετανία αφού βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό αυξήθηκε στους 18.100, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ. Αυτό σημαίνει ότι το τελευταίο 24ωρο υπέκυψαν άλλοι 763 ασθενείς, αριθμός μειωμένος κατά 65 θανάτους σε σύγκριση με τον προηγούμενο απολογισμό.

Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 από την έναρξη της πανδημίας ανέρχονταν μέχρι τις 11.00 σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) στα 133.495.

Η Βρετανία, μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον νέο κορονοϊό, διανύει τη φάση της «κορύφωσης», δήλωσε νωρίτερα ο Χάνκοκ.

Σοκ από τους αριθμούς στην Βρετανία

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας, συμπεριλαμβάνει στην λίστα και όσους πέθαναν στο σπίτι ή στα γηροκομεία και το σύνολο είναι σοκαριστικά μεγαλύτερο από αυτό που ανακοινώνεται μέρα με τη μέρα από το υπουργείο Υγείας.

Το μειονέκτημα σε ό, τι αφορά τους υπολογισμούς της Στατιστικής Υπηρεσίας, που ανακοινώνονται μια φορά την εβδομάδα, είναι πως ουσιαστικά βρίσκονται… 10 μέρες πίσω από τον πραγματικό χρόνο.

Μια πρόβλεψη των Financial Times αναφέρει πως μέχρι τα στατιστικά στοιχεία της χθεσινής ημέρας να ανακοινωθούν, θα φανεί πως τουλάχιστον 41.102 άνθρωποι έχουν ήδη πεθάνει. Μάλιστα, η εφημερίδα χαρακτήρισε την πρόβλεψη αυτή “συντηρητική”.

Με πληροφορίες από: dailymail.co.uk.