Συνεδρίασε η κοινή επιτροπή ΗΠΑ – Τουρκίας για το μέλλον της Συρίας

Η Τουρκία και οι ΗΠΑ δήλωσαν σήμερα ότι οι δύο χώρες ελπίζουν να σημειώσουν μεγάλη πρόοδο στην περιοχή της Συρίας, Manbij μέχρι το τέλος του έτους.

Η ομάδα εργασίας των δύο χωρών για τη Συρία συνεδρίασε για τρίτη φορά στην Άγκυρα. Στην ομάδα συμμετείχαν ανώτεροι υπάλληλοι των Υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας και των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ.

Στην κοινή δήλωση τιυς μετά τη συνάντηση ανέφεραν: «Οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν να επιταχύνουν και να επιτύχουν συγκεκριμένη πρόοδο στον χάρτη πορείας για το Manbij μέχρι το τέλος του έτους. Και οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και εκφράσεις της που προέρχονται από την Συρία και πέρα ​​από αυτήν».

Επιβεβαίωσαν επίσης τη δέσμευσή τους για την κυριαρχία, ανεξαρτησία, ενότητα της Συρίας και την εδαφική της ακεραιότητα και υπογράμμισαν τη σημασία της βιώσιμης πολιτικής λύσης στη συριακή διαμάχη.

«Επανέλαβαν την κοινή τους δέσμευση για προμήθεια ανθρωπιστικής βοήθειας σε Σύριους και αναγνώρισαν σημαντικές προσπάθειες και από τις δύο κυβερνήσεις σε αυτό το θέμα «. Και οι δύο πλευρές αποφάσισαν να συναντηθούν ξανά για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων ασφαλείας στη Συρία.

Πηγή: Anadolu