Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για τα ελληνοτουρκικά

Συνεδριάζει σήμερα στις 9.00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και ‘Αμυνας (ΚΥΣΕΑ), υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τα ελληνοτουρκικά μετά την απόρριψη και του δεύτερου αιτήματος των τουρκικών αρχών για την έκδοση των τριών εκ των οκτώ τούρκων αξιωματικών.
Να σημειωθεί οτι μετά την απόφαση της χώρας μας τον Ιανουάριο να μην εκδοθούν οι τούρκοι αξιωματικοί υπήρξαν σειρά απο εχθρικές δηλώσεις αλλα και κλιμάκωση της κατάστασης στο Αιγαίο.

Χθες η Άγκυρα προχώρησε σε ένα ρεσιτάλ προκλητικότητας στο Αιγαίο προβαίνοντας με τα αεροσκάφη της σε μαζικές παραβιάσεις σαν να ήθελε να… «τιμωρήσει» την Ελλάδα που αρνήθηκε για μια ακόμη φορά με απόφαση της Δικαιοσύνης την έκδοση των στρατιωτικών της γείτονος που είχαν ζητήσει άσυλο. Μια τετράδα μαχητικών F-16, εκ των οποίων τα δύο οπλισμένα, εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο από την Λέσβο και την Χίο και εξήλθαν από την Σάμο και την Κω πραγματοποιώντας 31 από τις συνολικά 71 παραβιάσεις
Τις υπόλοιπες 19 και 21 αντίστοιχα ανέλαβαν να κάνουν δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας/ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 τα οποία αναχαιτίσθηκαν από τέσσερα ελληνικά μαχητικά F-16 από την Σούδα.
Πέραν των 71 παραβιάσεων του ελληνικού FIR, τα αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας προέβησαν και σε τέσσερεις παραβάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλογφορίας ενώ σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ στο «σώου» συμμετείχε και ένα τουρκικό ελικόπτερο…