Συνετρίβη αεροσκάφος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Τέξας

Συνετρίβη ένα αεροσκάφος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου τύπου North American P-51 Mustang στη θάλασσα του κόλπου του Μεξικού κοντά στην πόλη Γκάλβεστον στην πολιτεία του Τέξας.

Απο την συντριβή σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι.
Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της αεροπορίας τα αιτια του ατυχήματος δεν έχουν καθοριστεί , αλλά ο πιλότος δεν ήταν σε επαφή με τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας πριν τη συντριβή. Ο πίλότος (Keith Hibbett 51) και ένας Βρετανός τουρίστας (John Stephen Busby 66) στο Τέξας ειναι τα δυο θύματα του ατυχήματος.
Ο Busby είχε πλήρωσε για την πτήση ως μέρος ενός προγράμματος που προσφέρεται από το μουσείο . Ο Busby και η σύζυγός του είχαν επισκεφθεί το Τέξας για να γιορτάσουν την 41η επέτειο του γάμου τους.

Το καταδιωκτικό North American P-51 Mustang είχε χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις των συμμαχικών δυνάμεων στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Σύμφωνα με αξιωματούχους του μουσείου, ο Hibbett ήταν έμπειρος πιλότος.

Το καταδιωκτικό North American P-51 Mustang είχε χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις των συμμαχικών δυνάμεων στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά τον πόλεμο της Κορέας τα περισσότερα από αυτά τα αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν σε πολιτική χρήση – συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς και αεροπορικές επιδείξεις.

Το P – 51 Mustang κατασκευάστηκε το 1944
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Μουσείου , το αεροπλάνο χρησιμοποιήθηκε από την πολεμική Αεροπορία του Ελ Σαλβαδόρ την δεκαετία του 1960. Μετά τροποποιήθηκε για να μπορεί να εχει και δεύτερο επιβάτη.

Η τιμή για ενα εισητήριο  στο συγκεκριμένο αεροπλάνο κοστίζει καπου στα 1500 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή συντριβής αεροπλάνου στο Αφγανιστάν

Συγκλονιστικό βίντεο: Συντριβή ελικοπτέρου σε αγώνα ταχύτητας!