Συντριβή αεροπλάνου στη Ρωσία: Για έκρηξη στον αέρα μιλούν οι εμπειρογνώμονες

 Η ακτίνα στην οποία βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους, αλλά και ο ελάχιστος χρόνος που χρειάστηκε από την απογείωση του αεροπλάνου από το Σότσι μέχρι την συντριβή του στη Μαύρη Θάλασσα δύο λεπτά αργότερα, οδηγεί τους εμπειρογνώμονες στο συμπέρασμα πως πρέπει να σημειώθηκε έκρηξη στον αέρα.

Το γεγονός θυμίζει έντονα την πτώση του ρωσικού Airbus τον Νοέμβρη του 2015 στο όρος Σινά, το οποίο μπορεί αρχικά να αποδοθεί σε τεχνική βλάβη, οι τζιχαντιστές όμως είχαν σπεύσει να αναλάβουν την ευθύνη. Οι υποψίες είναι λογικό να πέφτουν και πάλι σε τρομοκράτες, έπειτα και από την εκτέλεση του Ρώσου πρέσβη Αντρέι Καρλόφ στην Άγκυρα.

Ρωσική ιστοσελίδα, δημοσίευσε βίντεο – ντοκουμέντο από την απογείωση του αεροπλάνου από το Σότσι, δύο περίπου λεπτά πριν συντριβεί στην Μαύρη Θάλασσα.

Δύο λεπτά μετά την απογείωσή του, το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ, ενώ λίγη ώρα αργότερα επιβεβαιώθηκε πως συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα.

ΕΔΩ Πως γλίτωσε ο βασικός τραγουδιστής της χορωδίας

Μέχρι στιγμής οι έρευνες των ρωσικών υπηρεσιών διάσωσης δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν κάποιον ζωντανό από τους επιβαίνοντες, ενώ από την πρώτη στιγμή οι αρχές δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας. Είναι βέβαιο πως και οι 93 επιβαίνοντες είναι νεκροί, αν και μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί μόλις 5.

Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης ΕΔΩ


Οι ρωσικές αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατίας, μέσω του προέδρου της Επιτροπής Άμυνας και Ασφαλείας της χώρας, ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται είτε για βλάβη είτε για λάθος χειρισμό του πιλότου “Αποκλείω οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο.

Είναι αεροπλάνο του υπουργείου Άμυνας, στον εναέριο χώρο της Ρωσίας, δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το αεροπλάνο έπρεπε να πραγματοποιήσει μια αναστροφή μετά την απογείωσή του πάνω από τη θάλασσα, που μπορεί να πήγε λάθος”, λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της επιτροπής.

ΕΔΩ Η τραγική ανάρτηση επιβάτη του μοιραίου αεροπλάνου

Ο πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ αλλά και ο Δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιανίν, εξέφρασαν τα συλλύπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων. Στο Σότσι μάλιστα ήδη έχει συσταθεί ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης η οποία θα αναλάβει την φροντίδα των συγγενών των θυμάτων. Η ρωσική κυβέρνηση έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως οι συγγενείς θα λάβουν ασφαλιστικές αποζημιώσεις για τις απώλειές τους.