Συντριβή Boeing 707: Ζωντανός ο μηχανικός πτήσης του στρατιωτικού αεροσκάφους – ΒΙΝΤΕΟ

Το στρατιωτικό αεροσκάφος Boeing 707 που συνετρίβη νωρίτερα το πρωί πρωί κοντά στο αεροδρόμιο Φατχ, δυτικά της ιρανικής πρωτεύουσας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 15 από τους 16 επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιρανικού Στρατού, η συντριβή οφείλεται στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο μηχανικός πτήσης επιβίωσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το αεροπλάνο συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο Fath, κοντά στο Karaj στην κεντρική ιρανική επαρχία Alborz.

«Ένα εμπορευματικό Boeing 707 που μετέφερε κρέας από το Bishkek στην Κιργιζία πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο Fath σήμερα […] ο μηχανικός πτήσης έχει εντοπισθεί ζωντανός και έχει διακομισθεί σε νοσοκομείο», δήλωσε ο Ιρανικός Στρατός.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στον αεροδιάδρομο, όμως κατά την συνέχεια βγήκε από αυτόν και προσέκρουσε σε τοίχο στο τέλος του διαδρόμου και πήρε φωτιά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στρατού.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης το αεροσκάφος, αφού προσέκρουσε στον τοίχο του αεροδρομίου των διαπέρασε και προσέκρουσε σε κατοικία πλησίον του αεροδρομίου.

Η ανακοίνωση του Ιρανικού Στρατού ήρθε να δώσει ένα τέλος στη σύγχυση που επικρατούσε αναφορικά με την ιδιοκτησία του αεροσκάφους. Νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος της πολιτικής αεροπορίας του Ιράν δήλωσε ότι το αεροπλάνο ανήκε στο Κιργιστάν, ενώ ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου Manas της Κιργιζίας ανέφερε ότι το αεροπλάνο ανήκε στην Ιρανική Payam Air.

 

Πηγή Reuters