ΗΠΑ: Συντριβή αεροσκάφους στην Φιλαδέλφεια – Σοκαριστικά πλάνα από την έκρηξη [vids, pics]

Έξι άνθρωποι επέβαιναν στο ιδιωτικό αεροσκάφος που συνετρίβη χθες Παρασκευή (31.01.2025) στην βορειοανατολική Φιλαδέλφεια στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ.

Φιλαδέλφεια

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έξι άνθρωποι επέβαιναν στο ιδιωτικό αεροσκάφος που συνετρίβη χθες Παρασκευή (31.01.2025) στην βορειοανατολική Φιλαδέλφεια στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της αμερικανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας (FAA).

Το αεροσκάφος τύπου Learjet 55 ανήκει στην ιδιωτική εταιρεία Jet Rescue Air Ambulance. Σε δελτίο Τύπου που δημοσίευσε η εταιρεία στο LinkedIn, αναφέρει ότι το αεροσκάφος είχε απογειωθεί με τέσσερα μέλη πληρώματος και δύο επιβάτες, έναν ασθενή (σ.σ. για τον οποίο επισημαίνει πως πρόκειται για παιδιατρικό περιστατικό) και τον συνοδό του.

Φιλαδέλφεια
REUTERS/Rachel Wisniewski

Προηγούμενη ενημέρωση έκανε λόγο για δύο επιβαίνοντες στο αεροσκάφος που συνετρίβη κοντά στο εμπορικό κέντρο Roosevelt Mall. Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένα σπίτι και αρκετά αυτοκίνητα να τυλιχθούν στις φλόγες, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως φαίνεται σε εικόνες που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα, η τοποθεσία θυμίζει βομβαρδισμένη περιοχή, ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει μέχρι στιγμής ο αριθμός των θυμάτων. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή.

Φιλαδέλφεια
REUTERS/Rachel Wisniewski

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 6:30 το απόγευμα (τοπική ώρα, 01:30 στην Ελλάδα). Το αεροσκάφος συνετρίβη περίπου 5 χιλιόμετρα μακριά από το αεροδρόμιο που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Φιλαδέλφειας, το Northeast Philadelphia Airport (PNE) που εξυπηρετεί κυρίως ιδιωτικά τζετ και πτήσεις τσάρτερ.

REUTERS/Rachel Wisniewski

Σύμφωνα με την FAA, το Learjet 55 συνετρίβη μετά την απογείωσή του από το Northeast Philadelphia Airport με προορισμό το αεροδρόμιο Springfield-Branson στο Μισούρι.

REUTERS/Rachel Wisniewski

Η συντριβή του αεροσκάφους σημειώθηκε λίγα 24ωρα μετά την αεροπορική τραγωδία με τους 67 νεκρούς στην Ουάσινγκτον, όπου επιβατικό αεροπλάνο της American Airlines συγκρούστηκε στον αέρα με στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Black Hawk.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης στη Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία καλεί σε «επαγρύπνηση» για αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στη Λευκορωσία

Η Ουκρανία ενισχύει την άμυνά της κατά μήκος των βόρειων συνόρων της μετά από ενδείξεις ότι η Ρωσία προσπαθεί να αξιοποιήσει περισσότερο τη Λευκορωσία στη σύγκρουση