Συρία: 200.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει το Χαλέπι

Τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν την ανησυχία τους για τους εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους που έχουν εγκαταλείψει τις τελευταίες ημέρες το Χαλέπι εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στα κυβερνητικά στρατεύματα και τους αντάρτες.

Περίπου 200.000 από τα δύο εκατομμύρια κατοίκους έχουν εγκαταλείψει την πόλη, ανακοίνωσε από τη Νέα Υόρκη η Βάλερι ‘Ειμος, η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών, επικαλούμενη στοιχεία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.

«Ανησυχώ ιδιαίτερα για τις επιπτώσεις στους κατοίκους της πόλης Χαλέπι από τους βομβαρδισμούς και τη χρήση αρμάτων μάχης και άλλων βαρέων όπλων», τόνισε η ίδια. »Καλώ όλες τις πλευρές να μην έχουν ως στόχο τους αμάχους και να επιτρέψουν την ασφαλή πρόσβαση στις ανθρωπιστικές οργανώσεις που μεταφέρουν επείγουσα και αναγκαία βοήθεια σε όσους έχουν παγιδευτεί στις συγκρούσεις», επισήμανε η ίδια.

Οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Ασαντ έχουν εντείνει τις επιθέσεις με σκοπό να ανακαταλάβουν περιοχές της πόλης που ελέγχουν οι αντάρτες.
Χθες Κυριακή, τουλάχιστον 95 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κυρίως στο Χαλέπι, αλλά και στα περίχωρα της Δαμασκού και τη Ντεράα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συρία: συγκρούσεις κοντά στα σύνορα με τη Τουρκία


Συρία :ο χάρτης του πολέμου και η κρίσιμη μάχη στο Χαλέπι

Η κόρη του Τούρκου πιλότου που έπεσε στο Αιγαίο το 1996,ζητά έρευνες.ΒΙΝΤΕΟ