OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: «Άνευ όρων παράδοση» των Κούρδων ζήτησε ο Αλ Σάρα – «Κατέρρευσαν πλήρως» οι συνομιλίες

20/01/2026 - 11:46
Συρία - Κούρδοι

REUTERS/Orhan Qereman

Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Κούρδων στη Συρία και της κυβέρνησης του Αλ Σάρα για την εφαρμογή της συμφωνίας, που έχει στόχο την ενσωμάτωση των πολιτικών και στρατιωτικών θεσμών τους στους κόλπους του κράτους, «κατέρρευσαν πλήρως», δήλωσε σήμερα 20/1/2026 στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας κούρδος αξιωματούχος.

«Οι διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα χθες στη Δαμασκό» ανάμεσα στον κούρδο ηγέτη Μαζλούμ Άμπντι και τον πρόεδρο Άχμαντ Αλ Σάρα «κατέρρευσαν πλήρως. Η μόνη απαίτηση (των συριακών αρχών) είναι η άνευ όρων παράδοση», δήλωσε ο Αμπντέλ Καρίμ Όμαρ, αντιπρόσωπος της αυτόνομης κουρδικής διοίκησης στη Δαμασκό, ο οποίος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να επέμβει.

Πληροφορίες που μεταφέρονται από κουρδικές πηγές αναφέρουν ότι ο Αλ Σάρα ζήτησε τελεσιγραφικά από του Μαζλούμ Άμπντι την πλήρη συνθηκολόγηση των Κούρδων, με αντάλλαγμα ο Κούρδος ηγέτης να πάρει μια θέση στο συμβούλιο που κυβερνά τη Συρία.

Πάντα κατά τις ίδιες πηγές, η απάντηση του Άμπντι ήταν: «Θα πεθάνω με τιμή, δεν θα προδώσω τον λαό μου ούτε την αξιοπρέπειά μου. Επιστρέφω στη Ροζάβα στο πλευρό του λαού μου, και θα κηρύξουμε τον πόλεμο».

General @MazloumAbdi response to Jolani’s ultimatum in Damascus:

I will die with honor, I will not sell out my people or my dignity. I am returning to Rojava to my people’s side, and we will declare war.

Long live Kurdistan! pic.twitter.com/Oec3RsnPVA

— Diliman Abdulkader (@D_abdulkader) January 19, 2026

Στο μεταξύ, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ορκίσθηκε ότι «δεν θα εγκαταλείψει ποτέ» τους Κούρδους της Συρίας, που αντιμετωπίζουν την επίθεση του συριακού στρατού, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων ANF, που πρόσκειται στο PKK, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της οργάνωσης, ο Μουράτ Καραγιλάν.

«Να ξέρετε ότι δεν θα σας εγκαταλείψουμε ποτέ. Όποιο κι αν είναι το τίμημα, δεν θα σας αφήσουμε ποτέ μόνους. Στη διαδικασία αυτή, εμείς, ολόκληρος ο κουρδικός λαός και το κίνημα, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», δήλωσε απευθυνόμενος στους Κούρδους της Συρίας.

«Αυτές οι επιθέσεις εναντίον του Κουρδιστάν της Ροζάβα (σ.σ.: στη βορειοανατολική Συρία) δεν έχουν στόχο μόνο αυτή την περιφέρεια, αλλά το σύνολο του Κουρδιστάν», υπογράμμισε.

This is my last final tweet. To my Kurdish brothers and sisters all around the world: today we need you. Rojava is on the verge of a genocidal war, and if it falls, no Kurd will be able to hold their head high again. Support your people in every possible way. pic.twitter.com/O36xuR3F1J

— Dilshad khalaf (@DilshadKhalaf) January 19, 2026

Κι ενώ συνεχίζονται οι επιθέσεις του συριακού στρατού – συνεπικουρούμενου από τζιχαντιστές και τουρκικές δυνάμεις – εναντίον των δυνάμεων που εγκατέλειπαν τις θέσεις τους κατ’ εφαρμογήν της αρχικής συμφωνίας, ο κούρδος αξιωματούχος Μουράτ Καραγιλάν κατηγορεί το νέο καθεστώς στη Συρία, την Τουρκία και την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ότι υποστηρίζουν τη συριακή επίθεση «στο πλαίσιο μιας διεθνούς συμφωνίας».

«Το Νταές (σ.σ.: το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) διαδραματίζει προεξάρχοντα ρόλο μεταξύ των επιτιθέμενων. Αυτή η απόφαση των διεθνών δυνάμεων, η στάση τους που έγκειται στο να επιτρέπουν αυτές τις επιθέσεις, θα παραμείνει ένα ανεξίτηλο στίγμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τα άλλα κράτη μέλη του διεθνούς συνασπισμού» που είχαν κινητοποιηθεί εναντίον των τζιχαντιστών, κατήγγειλε.

Donald Trump is disgracefully abandoning our Kurdish allies in Syria in favor of the new Islamist regime in Damascus.
The Kurds fought alongside us against ISIS and lost thousands of lives for our shared cause.
The Kurdish regions of Rojava have stood as an example of democracy… pic.twitter.com/MjWSCRRSkY

— Pelle Dragsted (@pelledragsted) January 19, 2026

Πηγή: Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΧΜΕΝΤ ΑΛ ΣΑΡΑΚΟΥΡΔΟΙΚΟΥΡΔΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣΣΥΡΙΑ

Related Posts

Συρία - Τουρκία
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία – Συρία: Συνοριακό φυλάκιο μεταξύ των δύο χωρών ανοίγει ξανά μετά από 12 χρόνια

11/05/2026 - 18:45
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

O Τραμπ σκέφτεται να αρχίσει ξανά το «Project Freedom» στα Στενά του Ορμούζ, αλλά με «διευρυμένο πεδίο εφαρμογής»

11/05/2026 - 18:03
ΕΕ - Ισραήλ - Δυτική Όχθη
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Οι ΥΠΕΞ συμφώνησαν σε επιβολή κυρώσεων κατά εξτρεμιστών Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη – Αντιδρά το Ισραήλ

11/05/2026 - 17:25

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία – Συρία: Συνοριακό φυλάκιο μεταξύ των δύο χωρών ανοίγει ξανά μετά από 12 χρόνια

ATR-72: Πέντε παραβιάσεις του εναέριου χώρου από τουρκικό αεροσκάφος στο βορειοανατολικό Αιγαίο

O Τραμπ σκέφτεται να αρχίσει ξανά το «Project Freedom» στα Στενά του Ορμούζ, αλλά με «διευρυμένο πεδίο εφαρμογής»

ΕΕ: Οι ΥΠΕΞ συμφώνησαν σε επιβολή κυρώσεων κατά εξτρεμιστών Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη – Αντιδρά το Ισραήλ

FDI: Σύντομα η καθέλκυση της δεύτερης γαλλικής φρεγάτας – Σε πλήρη εξέλιξη και το ελληνικό πρόγραμμα

Σουδάν: Τουλάχιστον 880 άμαχοι σκοτώθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου σε επιθέσεις με drones

Λετονία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας μετά το πλήγμα ουκρανικών drones σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Πιστόριους από το Κίεβο: «Πιθανή μπλόφα» του Πούτιν οι δηλώσεις περί διαπραγματεύσεων

Top News

Σπίτι μου ΙΙ: Μέχρι 31 Αυγούστου η συμβασιοποίηση εγκεκριμένων δανείων με πόρους της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Φθιώτιδα: Καρέ - καρέ η ληστεία των 200.000 ευρώ στην τράπεζα της Κάτω Τιθορέας - Οι 12 φωτογραφίες ντοκουμέντα

Η ηθοποιός Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη έγινε μητέρα - Η τρυφερή ανάρτηση με το μωράκι της

Τίνα Μεσσαροπούλου: Το πρώτο μήνυμα μετά την ευχάριστη εξέλιξη στην υγεία του Γιώργου Μυλωνάκη - «Επόμενος σταθμός μας η Γερμανία»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert