ΣΥΡΙΑ: Αντικαθεστωτικοί κατέλαβαν κτίριο της αντικατασκοπείας

Οι σύροι αντάρτες κατέλαβαν σήμερα εγκαταστάσεις της συριακής στρατιωτικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας κοντά στα υπό ισραηλινή κατοχή Υψίπεδα του Γκολάν, ανακοίνωσαν οι διοικητές των ανταρτών.

Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται κοντά στον ποταμό Γιαρμούκ, στην πόλη Σαγκάρα, οκτώ χιλιόμετρα από την γραμμή κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ, και τέθηκαν υπό τον έλεγχο των ανταρτών ύστερα από πέντε ημέρες πολιορκίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η συνοριακή αυτή περιοχή όπου δεν είχαν σημειωθεί επεισόδια από τότε που η Συρία και το Ισραήλ συμφώνησαν σε εκεχειρία με αμερικανική μεσολάβηση, το 1974, έχει γίνει θέατρο συγκρούσεων τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης εντατικοποίησαν τις επιθέσεις τους κατά εγκαταστάσεων του στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών.

«Καταλάβαμε πλήρως αυτές τις εγκαταστάσεις σήμερα το πρωί. Είναι ένα κέντρο διοίκησης για τους shabbiha (την πολιτοφυλακή του Άσαντ). Υποχώρησαν ύστερα από τα ισχυρά χτυπήματά μας στη διάρκεια πενθήμερης πολιορκίας», δήλωσε ο Αμπού Ιγιάς αλ-Χαουράνι, μέλος της Ταξιαρχίας Μαρτύρων του Γιαρμούκ.

«Όποιος συλλαμβανόταν στην Κοιλάδα Γιαρμούκ μεταφερόταν στο στρατηγείο της στρατιωτικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας για να βασανιστεί και έχει στρατηγική σημασία. Με την κατάληψή του ολοκληρώσαμε την απελευθέρωση της πόλης Σαγκάρα», πρόσθεσε.