Βομβαρδισμοί στην Συρία και μαζικές συλλήψεις

Οι δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-‘Ασαντ βομβαρδίζουν σήμερα πολλές περιοχές της επαρχίας της Δαμασκού, ενώ πραγματοποιούν μαζικές συλλήψεις στην πρωτεύουσα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στη Νταράγια και τη Μουανταμίγια αλ-Σαμ, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά του συριακού στρατού, ενώ βομβαρδισμοί σημειώνονται σ΄ολόκληρη τη Συρία και συγκεκριμένα στις επαρχίες Ντεράα, Ιντλίμπ, Χαλέπι και Ντέιρ Εζόρ.

Εξάλλου, οι κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποιούν από το πρωί εφόδους σε σπίτια στη Δαμασκό και προβαίνουν σε μαζικές συλλήψεις.
«Μέχρι στιγμής υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον 50 συλλήψεις ανάμεσά τους και γυναίκες», δήλωσε ακτιβιστής.

Η επίλυση της συριακής κρίσης θα είναι το θέμα που θα συζητήσει ο πρόεδρος του ιρανικού Κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί στη διάρκεια της περιοδείας που αρχίζει σήμερα στη Συρία, το Λίβανο και την Τουρκία, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr. »Ορισμένες ομάδες (της αντιπολίτευσης) στο όνομα των μεταρρυθμίσεων προβαίνουν σε τυχοδιωκτικές ενέργειες και προσπαθούν να διαταράξουν την πολιτική κατάσταση στη Συρία, αλλά δεν το έχουν καταφέρει», δήλωσε ο Λαριτζανί σήμερα, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Δαμασκό.
«Υποστηρίζουμε τη δημοκρατία και τις μεταρρυθμίσεις στη Συρία, αλλά είμαστε αντίθετοι σε κάθε τυχοδιωκτική ενέργεια», τόνισε ο Λαριτζανί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίδραση Ρωσίας για τους PATRIOT του ΝΑΤΟ στη Τουρκία


Γιατί η Τουρκία ζητά Patriot στα σύνορα με τη Συρία. Τι προσπαθεί να πετύχει