Συρία: «Βρεθήκαμε πολύ κοντά σε μια σύγκρουση Ρωσίας και ΗΠΑ» λέει ο Άσαντ – BINTEO

Σε συνέντευξη του στο ρωσικό RT.com, ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ-Ασάντ αποκάλυψε ότι η Ρωσία και η ΗΠΑ βρέθηκαν πολύ κοντά στην απευθείας σύγκρουση εντός της Συρίας αρκετές φορές και χάρη στις ενέργειες και την σοβαρότητα της ρωσικής ηγεσίας αποφύγαμε μια γενικότερη ανάφλεξη.

Ο Σύρος Πρέοδρος Μπασάρ ΑΛ-Άσαντ παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο ρωσικό RT. Στην συνέντευξή του ο Ασάντ αναφέρει ότι η Μόσχα αποθάρρυνε τη Δύση να ξεκινήσει μια καταστροφική αεροπορική επίθεση σε όλη τη χώρα τον περασμένο μήνα και πιστεύει ότι η Δαμασκός έχει σχεδόν κερδίσει τον επταετή πόλεμο, παρά τη συνεχιζόμενη «παρέμβαση» των ΗΠΑ.

«Με κάθε κίνηση προς τα εμπρός για τον Συριακό Στρατό και για την πολιτική διαδικασία και για ολόκληρη την κατάσταση, οι εχθροί μας και οι αντίπαλοί μας, κυρίως η Δύση με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις μαριονέτες τους στην Ευρώπη και στην περιοχή μας, προσπαθούν να διαιωνίσουν την σύγκρουση – είτε υποστηρίζοντας περισσότερη τρομοκρατία, φέρνοντας περισσότερους τρομοκράτες στη Συρία, είτε παρεμποδίζοντας την πολιτική διαδικασία «, ανέφερε ο Ασάντ στον ανταποκριτή RT RT Murad Gazdiev κατά τη διάρκεια συνέντευξης στη Δαμασκό, σημειώνοντας ότι χωρίς εξωτερική χρηματοδότηση, οι αντίπαλοί του στη χώρα θα χάσουν «εντός ενός έτους.»

«Ο κόσμος δεν πίστεψε την ιστορία των χημικών όπλων των ΗΠΑ», ανέφερε ο Άσαντ.

Ωστόσο, ο Συριακός ηγέτης πιστεύει ότι όσο πιο κοντά στο τέλος βρίσκεται η σύγκρουση, τόσο πιο απελπισμένοι γίνονται οι αντίπαλοί του. Αναφέρθηκε στην εικαζόμενη επίθεση Doumaμε χυμικά όπλα λέγοντας: «Είναι προς το συμφέρον μας; Γιατί, και γιατί τώρα;».

«Είπαν μια ιστορία, είπαν ένα ψέμα και η κοινή γνώμη σε όλο τον κόσμο και στη Δύση δεν πίστεψε την ιστορία τους, αλλά δεν μπορούσαν να την αποσύρουν. Έτσι, έπρεπε να κάνουν κάτι, ακόμη και σε μικρότερη κλίμακα «, ανέφερε ο Άσαντ, αναφερόμενος στις κοινές εναέριες επιδρομές εναντίον των φερόμενων εγκαταστάσεων χημικών όπλων της Συρίας που πραγματοποιήθηκαν στις 14 Απριλίου από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία.

Ο Ασαντ δήλωσε ότι η Μόσχα έπαιξε επίσης ρόλο στον περιορισμό της επιρροής της Ουάσινγκτον και στην εμπλοκή της στην περιοχή, τόσο γενικά από την πρόσκλησή της να βοηθήσει τη Δαμασκό το Σεπτέμβριο του 2015 όσο και στο συγκεκριμένο περιστατικό.

«Η Ρωσία απέτρεψε μια μεγαλύτερη επίθεση στη Συρία»

«Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν δημοσίως ότι επρόκειτο να καταστρέψουν τις βάσεις που θα χρησιμοποιούσαν για την εκτόξευση πυραύλων εναντίον μας και σύμφωνα με πληροφορίες μας – δεν έχουμε αποδείξεις, έχουμε μόνο πληροφορίες και αυτές οι πληροφορίες είναι αξιόπιστες πληροφορίες – οι ΗΠΑ εξέταζαν μια γενικευμένη επίθεση σε όλη τη Συρία και γι ‘αυτό η απειλή ώθησε τη Δύση να την κάνει σε πολύ μικρότερη κλίμακα «, δήλωσε ο Συριακός πρόεδρος.

Με τους δυτικούς «συμβούλους» που αναπτύχθηκαν με τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών στη Συρία, ο Άσαντ ευχαρίστησε τη Ρωσία που δεν προκάλεσε αντιπαραθέσεις με τις ΗΠΑ, καθώς δυνάμεις και των δύο επιχειρούσαν πολύ κοντά τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος.

«Βρεθήκαμε πολύ κοντά στο να έχουμε άμεση σύγκρουση μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων και των αμερικανικών δυνάμεων και ευτυχώς αποφεύχθηκε, όχι από τη σοφία της αμερικανικής ηγεσίας αλλά από τη σοφία της ρωσικής ηγεσίας», δήλωσε ο Άσαντ. «Χρειαζόμαστε τη ρωσική στήριξη, αλλά χρειαζόμαστε ταυτόχρονα να αποφύγουμε την αμερικανική ανοησία για να μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε τη χώρα μας».

Ο πόλεμος στην Συρία δεν είναι ένας εμφύλιος πόλεμος, καθώς από την έναρξή του ήταν μία μάχη κατά των τρομοκρατών και των “μισθοφόρων της Δύσης”, δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

“Η λέξη ‘εμφύλιος πόλεμος’ χρησιμοποιήθηκε έξυπνα από την αρχή των συγκρούσεων στην Συρία, ακόμη κι από τους φίλους μας και τους συμμάχους μας, από λάθος, χωρίς να υπάρχει κατανόηση του περιεχομένου και του νοήματός της. Ο ‘εμφύλιος πόλεμος’ στην Συρία σημαίνει ότι υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ φανατικών επί τη βάσει εθνικιστικών ή αιρετικών ή θρησκευτικών διαφορών ή ίσως διαφορετικών πολιτικών απόψεων ή διαφορετικών πολιτικών ρευμάτων, ας πούμε, ενώ κάτι τέτοιο δεν έχουμε στην Συρία,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Άσαντ στο τηλεοπτικό κανάλι RT.

Δείτε την συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος Άσαντ στο RT.com:

Πηγή RT.com