OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Δεν θα υπάρξει νέα τουρκική επίθεση παρά τις απειλές του Ερντογάν ισχυρίζονται οι Ρώσοι

07/11/2019 - 16:53
Τουρκία
Share on FacebookShare on Twitter

Η Τουρκία είναι αμφίβολο αν θα επαναλάβει μια ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στην βόρειο Συρία, παρά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τις οποίες στις περιοχές της βόρειας Συρίας εξακολουθούν να βρίσκονται Κούρδοι μαχητές, των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) (τους οποίους ο Τούρκος πρόεδρος αποκαλεί τρομοκράτες) .

Την εκτίμηση αυτή κάνουν Ρώσοι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι επισημαίνουν ότι η ρητορική του Τούκρου προέδρου απευθύνεται πρωτίστως στο εσωτερικό της χώρας του.

Ο διευθυντής του Κέντρου Μέσης και Εγγύς Ανατολής το οποίο υπάγεται στο Ρωσικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών(ΡΙΣΜ), Βλαντίμιρ Φίτιν, εκτιμά ότι μια νέα τουρκική στρατιωτική επιχείρηση είναι ελάχιστα πιθανή. «Επειδή, παρόλα αυτά, κάποιοι μεμονωμένοι μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), μπορεί να έχουν μείνει κάπου, αυτό δεν σημαίνει ότι στην ζώνη αυτή έχουν παραμείνει μεγάλα στρατιωτικά τμήματα. Πολύ περισσότερο που συνεχίζονται οι κοινές περιπολίες της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας και των Τούρκων στρατιωτών», δηλώνει ο Φίτιν.

Συρία

Παρεμφερής είναι η εκτίμηση του Μπορίς Βολκόφ, που είναι ο παλαιότερος επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου αραβικών και ισλαμικών μελετών που υπάγεται στο Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Δεν αξίζει να μιλάει κανείς για μια ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση, λέει ο Βολκόφ, αν και παραδέχεται ότι η Άγκυρα μπορεί να προβεί σε κάποιες μεμονωμένες ενέργειες στην ζώνη ασφαλείας. «Ο τουρκικός στρατός δεν σταμάτησε τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις που σχετίζονται με την δημιουργία ζώνης ασφαλείας, αλλά θα έλεγα ότι τις ανέστειλε…Μεμονωμένες επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού είναι καθ’ όλα πιθανές» λέει ο Βολκόφ.

Τουρκία

Ο Βολκόφ λέει επίσης ότι οι δράσεις της Τουρκίας στην ζώνη ασφαλείας «δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως πόλεμος», παρότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν εκ μέρους μεμονωμένων κουρδικών τμημάτων αντιπαραθέσεις με τον τουρκικό στρατό. Σε σχέση με ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο Βολκόφ υπενθυμίζει ότι οι Δυνάμεις Προστασίας του Λαού (YPG) δεν είναι ένας ενιαίος στρατός και ως εκ τούτου ένας μέρος τους μπορεί να μην υπακούσει στην απόφαση της διοίκησης να αποχωρήσουν σε βάθος 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία, πράγμα που επιδιώκει ο Ερντογάν.

«Εάν θεωρήσουμε ότι η διένεξη θα οξυνθεί και θα διευρυνθεί εξαιτίας των δηλώσεων του Ερντογάν, δεν νομίζω ότι αυτό θα σημάνει και την επέκταση των συγκρούσεων, αλλά μεμονωμένες ενέργειες του τουρκικού στρατού μπορεί να υπάρξουν και να υπάρξει ανταπόκριση σ’ αυτές», δηλώνει ο Βολκόφ.

Συρία

Ο Φίτιν θεωρεί παράλληλα ότι οι δηλώσεις του Ερντογάν απευθύνονται πρωτίστως στο εσωτερικό της χώρας και στους εταίρους του που συμμετέχουν στην διευθέτηση της κατάστασης στην Μέση Ανατολή γενικά. «Με αυτόν τον τρόπο ο Ερντογάν θέλει να δείξει στον τουρκικό λαό αλλά και στους εταίρους του με τους οποίους διαπραγματεύεται, ότι είναι αποφασιστικός και δεν θα ανεχθεί να παραμείνει κανένας Κούρδος στα εδάφη αυτά», λέει ο Φίτιν και καταλήγει: « Γι’ αυτό πρέπει να αντιμετωπίζει κανείς ( τις δηλώσεις Ερντογάν) με ηρεμία. Είναι ελάχιστα πιθανόν να αθετήσει τις συμφωνίας που έχει κάνει τόσο με την Ρωσία , όσο και με τις ΗΠΑ (πρόκειται για τις συμφωνίες που αφορούν την αποχώρηση των Κούρδων που επιτεύχθηκαν στις 17 Οκτωβρίου στην Άγκυρα).

Tags: YPGΕΡΝΤΟΓΑΝΚΟΥΡΔΟΙΡΩΣΙΑΣΥΡΙΑΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ

Related Posts

Leopard
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Leopard 2, Challenger 2 και M1 Abrams θα είναι η «σιδερογροθιά» της νέας ουκρανικής αντεπίθεσης

03/02/2023 - 22:07
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

NYT: Ο ρωσικός στρατός έχει χάσει στον πόλεμο στην Ουκρανία σχεδόν 200.000 ανθρώπους

03/02/2023 - 21:44
Πεντάγωνο
ΚΟΣΜΟΣ

Πεντάγωνο: Το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι πετάει πάνω από τις κεντρικές ΗΠΑ – Δεν μπορεί να καταρριφθεί

03/02/2023 - 21:33

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1943 εκτελείται από τους Γερμανούς ο αξιωματικός της αεροπορίας Κώστας Περρίκος

Ουκρανία: Leopard 2, Challenger 2 και M1 Abrams θα είναι η «σιδερογροθιά» της νέας ουκρανικής αντεπίθεσης

NYT: Ο ρωσικός στρατός έχει χάσει στον πόλεμο στην Ουκρανία σχεδόν 200.000 ανθρώπους

Πεντάγωνο: Το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι πετάει πάνω από τις κεντρικές ΗΠΑ – Δεν μπορεί να καταρριφθεί

Ουκρανία: SAMP-T και GLSDB στο νέο πακέτο βοήθειας που ανακοίνωσαν Γαλλία, Ιταλία και ΗΠΑ

ΕΕ: Οι 27 συμφώνησαν στην επιβολή πλαφόν στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα

Πολεμική Αεροπορία: Πρόσκληση κατάταξης στρατευσίμων με την 2023 Α΄ ΕΣΣΟ

F-35: Οι γυναίκες πιλότοι της RAF δεν μπορούν να πετάξουν τα stealth μαχητικά λόγω… βάρους

Top News

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Υποχρεωτικές οι αλυσίδες στα αυτοκίνητα – Αυστηροί έλεγχοι από το πρωί του Σαββάτου

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Χιόνια και στην Αθήνα την Κυριακή - Μηνύματα του 112 για επικίνδυνα φαινόμενα

Πτώση Φάντομ: «Ο Μάριος ήθελε να πεθάνει στον αέρα», λέει η μητέρα του Τουρούτσικα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πιέσεις στον Παύλο για κάθοδο στην πολιτική – Η επιστολή που θα λάβει

OnAlert

© 2020 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

© 2020 OnAlert