Συρία: «Δολοφόνος» ο Ερντογάν

Ο Σύρος υπουργός Ενημέρωσης κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση για τις πολύνεκρες επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα κοντά στα συριακά σύνορα και αποκάλεσε τον Τούρκο πρωθυπουργό «δολοφόνο», μετέδωσε σήμερα η ρωσική τηλεόραση RT.

«Η τουρκική κυβέρνηση και ο ίδιος ο Ερντογάν φέρουν εξ ολοκλήρου την ευθύνη γι’ αυτό που συνέβη», δήλωσε ο Ομράν Ζούμπι σε συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση. Ο Ζούμπι τόνισε: «Ζητώ την παραίτησή του ως δολοφόνου και εκτελεστή. Δεν έχει το δικαίωμα να χτίσει μια πολιτική καριέρα πάνω στο αίμα Τούρκων και Σύρων».

Ο Σύρος υπουργός αρνήθηκε για μια ακόμα φορά οποιαδήποτε ανάμιξη της Συρίας στις επιθέσεις του Σαββάτου στην πόλη Ρεϊχανλί στα τουρκικά σύνορα κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 46 άνθρωποι. Η Τουρκία κατηγόρησε γι’ αυτές οργάνωση που συνδέεται με τις συριακές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο Ερντογάν δήλωσε χθες ότι η Τουρκία «δε θα πέσει στην παγίδα που προσπαθούν να τής στήσουν» και πρόσθεσε ότι «όποιος βάζει στο στόχαστρό του την Τουρκία αργά ή γρήγορα θα πληρώσει το τίμημα».

Μιλώντας την ίδια ημέρα στη συριακή τηλεόραση ο Ζούμπι τόνισε ότι η Δαμασκός δεν έχει καμία ανάμιξη στις επιθέσεις στο Ρεϊχανλί και κατηγόρησε την Τουρκία για την αιματοχυσία στη Συρία, τονίζοντας ότι έχει βοηθήσει τους αντάρτες τους οποίους υποστηρίζει η αλ Κάιντα στη Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Toυρκία: Eκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων 40 νεκροί – ΒΙΝΤΕΟ