Συρία: Εξάδελφος του Άσαντ σκοτώθηκε σε μάχες με ισλαμιστές αντάρτες

Eξάδελφος του προέδρου της Συρίας σκοτώθηκε κατά την διάρκεια μάχης με ισλαμιστές αντάρτες κοντά στην παραμεθόριο με την Τουρκία

Συρία: Εξάδελφος του Άσαντ σκοτώθηκε σε μάχες με ισλαμιστές αντάρτες

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας εξάδελφος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ σκοτώθηκε σήμερα κατά την διάρκεια μάχης με ισλαμιστές αντάρτες κοντά στην παραμεθόριο με την Τουρκία, όπως ανέφεραν ακτιβιστές και μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο Χιλάλ αλ Άσαντ, τοπικός επικεφαλής της παραστρατιωτικής Δύναμης Εθνικής Άμυνας, καθώς και άλλοι επτά μαχητές της ομάδας αυτής σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με το Μέτωπο αλ Νούσρα και άλλες δυνάμεις ισλαμιστών.

Η κρατική τηλεόραση επιβεβαίωσε το θάνατο του Άσαντ, τον οποίο χαρακτήρισε ηγέτη της Δύναμης Εθνικής Άμυνας στην παράκτια επαρχία Λαττάκεια, από όπου κατάγεται η οικογένεια Άσαντ. Η Δύναμη αυτή είναι μια παραστρατιωτική ομάδα η οποία συστήθηκε για να υποστηρίξει τις ένοπλες δυνάμεις στον συνεχιζόμενο επί τρία χρόνια πόλεμο εναντίον ανταρτών οι οποίοι επιδιώκουν να ανατρέψουν τον Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι αντάρτες εκτόξευσαν δύο ρουκέτες στη Λαττάκεια, που αποτελεί το βασικό σταθμό για τη μεταφορά των συριακών χημικών όπλων εκτός της χώρας για την καταστροφή τους βάσει μιας συμφωνίας η οποία επιτεύχθηκε με τη διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Ρωσίας. Δεν είναι γνωστό εάν υπήρξαν απώλειες από την επίθεση.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης στη Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία καλεί σε «επαγρύπνηση» για αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στη Λευκορωσία

Η Ουκρανία ενισχύει την άμυνά της κατά μήκος των βόρειων συνόρων της μετά από ενδείξεις ότι η Ρωσία προσπαθεί να αξιοποιήσει περισσότερο τη Λευκορωσία στη σύγκρουση