Συρία: Έχουν διακοπεί όλες οι συνδέσεις

Οι διαδικτυακές και οι τηλεφωνικές συνδέσεις από και προς τη Συρία έχουν διακοπεί από χθες, σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών εταιρειών που παρακολουθούν την κίνηση στο Δίκτυο και ακτιβιστών.

«Η Συρία αντιμετωπίζει από (χθες) το απόγευμα βλάβη στο Ιντερνετ», ανακοίνωσε μέσω Tweeter η υπηρεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που είναι επιφορτισμένη με τις επιχειρήσεις σταθεροποίησης συρράξεων, επικαλούμενη πληροφορίες αμερικανικών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία, ούτε να εξηγήσει τους λόγους δημιουργίας αυτής της μαύρης τρύπας στο Διαδίκτυο.

Η κίνηση μεταξύ της Συρίας και των servers της Google διακόπηκε στις 21.00 ώρα Γκρίνουιτς, σύμφωνα με την Umbrella Security Labs.

«Φαίνεται ότι η Συρία έχει εξαφανισθεί από το Ιντερνετ», ανακοίνωσε η εταιρεία στο μπλογκ της Global Transparency.

Ταυτόχρονα, ακτιβιστές από τη Συρία κατήγγειλαν μέσω δορυφορικών τηλεφώνων ότι οι τηλεπικοινωνίες έχουν επίσης διακοπεί.

Το συριακό καθεστώς έχει επανειλημμένα διακόψει την πρόσβαση στο Ιντερνετ κατά τη διάρκεια της συριακής σύρραξης, συνήθως σε τοπικό επίπεδο για να εμποδίσει τις επικοινωνίες μεταξύ των ανταρτών και τη μετάδοση των ειδήσεων στον έξω κόσμο.

Σύμφωνα με την Umbrella Security, η τελευταία σε εθνικό επίπεδο διακοπή έγινε στις 29 Νοεμβρίου και διήρκεσε τρεις ημέρες.