Συρία: Γιατί τα ρωσικά στρατεύματα πρέπει να παραμείνουν στη Συρία μακροπρόθεσμα

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Ασαντ, δήλωσε την Πέμπτη ότι απαιτούνται ρωσικές δυνάμεις στη χώρα μακροπρόθεσμα και για κάτι περισσότερο από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ανέφεραν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, αναφέροντας μια συνέντευξη με τον ηγέτη.

«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι απαραίτητες για την ισορροπία στην περιοχή μας, τουλάχιστον στη Μέση Ανατολή, μέχρι να αλλάξει η παγκόσμια πολιτική ισορροπία», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Πρόσθεσε ότι η συμφωνία της Συρίας με τη Ρωσία για τη στρατιωτική βάση Hmeimim υπογράφηκε για να διαρκέσει πάνω από 40 χρόνια, υποδεικνύοντας ότι η σχέση μεταξύ των δύο χωρών είναι μακροπρόθεσμης φύσης, ανέφερε το Interfax.

Η ταχεία επιστροφή των προσφύγων στη Συρία είναι το κύριο ζήτημα που συζητείται μεταξύ της Δαμασκού και της Μόσχας, ανέφερε το Assad, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Καλούμε τους πρόσφυγες, ειδικά τους Σύρους που είχαν επιχειρήσεις εδώ, να επιστρέψουν», ανέφερε ο Assad, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σχολίασε επίσης τους εθελοντές των White Helmets, τονίζοντας ότι οι Σύροι χρησιμοποιούσαν την οργάνωση ως κάλυψη για μαχητικές ομάδες.

Η ομάδα, έχει χαιρετιστεί ευρέως στη Δύση και πιστώνεται την διάσωση χιλιάδων ανθρώπων σε περιοχές που έχουν καταστραφεί κατά τη διάρκεια των βομβιστικών επιθέσεων της Δαμασκού και των συμμάχων της.

Τα μέλη του, γνωστά για τα λευκά κράνη τους, λένε ότι είναι ουδέτερα. Αλλά ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασάντ, και οι υποστηρικτές του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, τους απέρριψαν ως εργαλεία προπαγάνδας υπό την αιγίδα του δυτικού κόσμου και αντιπροσώπων ανταρτών ισλαμιστών.

«Η τύχη των» White Helmets «είναι η ίδια με αυτή των οποιωνδήποτε τρομοκρατών», ανέφερε η Interfax ο ηγέτης της Συρίας.

«Έχουν δύο επιλογές: να κατεβάσουν τα χέρια τους και να χρησιμοποιήσουν την αμνηστία, όπως συμβαίνει για τα τελευταία τέσσερα πέντε χρόνια, ή να εκκαθαριστούν, όπως και κάθε άλλος τρομοκράτης», ανέφερε ο Άσαντ.

Πηγή: The Moscow Times