Συρία: Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία σφυροκοπά θέσεις ανταρτών στο Ιντλίμπ

 Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε μια μαζική επίθεση στις περιφέρειες που κατέχουν αντάρτες μαχητές στο νότιο Ιντλίμπ της Συρίας.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή στη κοντινή Λατάκκια, η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, έχει ξεκινήσει μαζικές αεροπορικές επιθέσεις κατά βάσεων της Tahrir Al-Sham Hay’at και της Τουρκμένικης Ισλαμικού Οργάνωσης (TIP) στην περιοχή Jisr Al-Shughour του Ιντλίμπ, σύμφωνα με την AMN.

Οι αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, διεξήχθησαν ως αντίποινα για την τελευταία ένοπλη επίθεση με drones στη ρωσική αεροπορική βάση Hmeimim.

Σύμφωνα με ορισμένους φιλοκυβερνητικούς ακτιβιστές, τα ρωσικά μαχητικά πραγματοποίησαν τις επιθέσεις από το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Abu Dhohour για πρώτη φορά.

Δεν υπήρξε στρατιωτική επιβεβαίωση αυτών των ισχυρισμών. Ωστόσο, ο ρωσικός στρατός διατηρεί μεγάλη παρουσία στο Νότιο Ιντλίμπ.

Επιπλέον, ο ρωσικός στρατός έχει επί του παρόντος μια θέση παρατήρησης στην πόλη Abu Dhohour, οπότε δεν θα αποκλείεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηούν αυτή τη βάση.

Πηγή Fars