ΣΥΡΙΑ: Η Κλίντον θέλει να «καθήσει» τον Πούτιν στο τραπέζι για να βρεθεί λύση

Οι ΗΠΑ πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις διπλωματικές και στρατιωτικές δυνάμεις τους για να φέρουν τη Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Συρία , δήλωσε η υ Χίλαρι Κλίντον , σε τηλεοπτική συζήτηση -αναμέτρηση για το χρίσμα των Δημοκρατικών στην κούρσα για την προεδρία. .

Η Κλίντον δήλωσε ότι στόχος των πολιτικών των ΗΠΑ στη Συρία θα πρέπει να είναι « να καταφέρουν οι Ρώσοι για να συννενοηθούν με όλους στην περιοχή για να προχωρήσουμε προς μια πολιτική λύση . «

Ο Γερουσιαστής Bernie Sanders , ο κύριος ανταγωνιστής της Κλίντον υποστήριξε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα μετανιώσει που μπλέχτηκε στο θέμα της Συρίας.
«Όταν δοθεί ένα τέλος νομίζω ότι ο ρωσικός λαός θα του δώσει ένα μήνυμα ότι ίσως θα έπρεπε να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για να διορθώσει την κατάσταση που επικρατεί εκεί .»
Η Συρία βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου από το 2011 , με τις κυβερνητικές δυνάμεις να αγωνίζονται εναντίον των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και πολλών εξτρεμιστικών ομάδων , συμπεριλαμβανομένων του Ισλαμικού Κράτους και την Nusra Front.
Από την αρχή του πολέμου , οι Ηνωμένες Πολιτείες και μερικοί από τους συμμάχους της υποστήριξαν τη λεγόμενη μετριοπαθή παράταξη της αντιπολίτευσης της Συρίας στην έκκλησή του για μια αλλαγή καθεστώτος στη Συρία .
Η Ρωσία έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ είναι ο νόμιμος πρόεδρος της Συρίας και η μόνη δύναμη που μπορεί να αντισταθεί στην τρομοκρατία στη χώρα .