Συρία: Η πρώτη χώρα που συντάσσεται με την απόφαση του Πούτιν

Η Συρία στηρίζει την απόφαση της συμμάχου της, της Ρωσίας, να αναγνωρίσει τις δύο αποσχισθείσες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, μετέδωσε η κρατική συριακή τηλεόραση επικαλούμενη σημερινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών.

Οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους πρόκειται να ανακοινώσουν σήμερα νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας μετά την αναγνώριση από τον Πούτιν των δύο αποσχισθεισών περιοχών αυξάνοντας τις δυτικές ανησυχίες για έναν νέο πόλεμο στην Ευρώπη.

«Η Συρία υποστηρίζει την απόφαση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να αναγνωρίσει τις δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ και θα συνεργαστεί μαζί τους», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Φαϊζάλ Μεκντάντ στη διάρκεια εκδήλωσης στη Μόσχα, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Η Συρία έχει υπάρξει στενός σύμμαχος της Μόσχας από τότε που η Ρωσία πραγματοποίησε αεροπορική εκστρατεία στη Συρία το 2015 και βοήθησε στο να αναστρέψει το κλίμα στον εμφύλιο πόλεμο προς όφελος του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.

«Αυτό που κάνει η Δύση ενάντια στη Ρωσία είναι συναφές με αυτό που έκανε ενάντια στη Συρία στη διάρκεια του πολέμου των τρομοκρατών», είπε ο υπουργός.