Συρία: Η Ρωσία ετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο – Πολεμικά Mi-8 προσγειώθηκαν στη Ράκα [vid]

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι να τελειώσει η «κατάπαυση του πυρός» και να συνεχιστούν, όπως απειλεί ο Ερντογάν, οι εχθροπραξίες στη Συρία και η Ρωσία, σύμμαχος του Άσαντ, έστειλε στρατιωτικά Mi-8 στη Ράκα ως ένα σαφές μήνυμα προς τον Ερντογάν.  

Παρά το σημερινό τετ α τετ Ερντογάν – Πούτιν, οι εξελίξεις τρέχουν και η εκεχειρία στη Συρία σύντομα τελειώνει.

Ο ρωσικός στρατός δείχνει να παίρνει θέσεις για να είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο. Όπως μετέδωσε ρωσικό κρατικό κανάλι, σήμερα, ρωσικά Mi-8 της πολεμικής αεροπορίας προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Tabqa στη Ράκα.

Το ελικόπτερο Mi-8

Το πολεμικό ελικόπτερο Mi-8 αποτελεί ένα από τα παλαιότερα και πιο αξιόπιστα όπλα του ρωσικού στρατού.
Στις 2 Αυγούστου του 1962 το δοκιμαστικό πρωτότυπο Mi-8 που σχεδιάστηκε υπό την καθοδήγηση του Μιχαήλ Μιλ, σηκώθηκε στον αέρα και μέχρι τώρα δεν σκοπεύει να βγει στη σύνταξη.

Σε αυτές τις δεκαετίες επιχειρησιακής χρήσης τους, τα Mi-8 απέδειξαν παγκοσμίως την αξιοπιστία τους. Τις πιο σημαντικές εξετάσεις τους τις έδωσαν στον πόλεμο του Αφγανιστάν και τις πέρασαν με άριστα. Ήταν αυτά που μετέφεραν τις αποβατικές δυνάμεις στα φυλάκια και παρατηρητήρια σε μεγάλο υψόμετρο, πραγματοποιούσαν εναέριες περιπολίες και αναγνώριση, παραλάμβαναν τους τραυματίες από τα βουνά, μερικές φορές από σημεία όπου δεν υπήρχε χώρος για προσγείωση, κρεμάμενα με τη μια ρόδα στο κενό.

Την υψηλή ποιότητα των ελικοπτέρων της οικογένειας Mi-8/Mi-17 αναγνωρίζουν ακόμα και οι χώρες του ΝΑΤΟ.