Συρία: «Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε τα περίχωρα της Δαμασκού» ανακοίνωσε ο στρατός [vids]

Τα μέσα ενημέρωσης στη Συρία αναφέρουν ότι ακούστηκαν εκρήξεις κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό, λόγω επίθεσης από το Ισραήλ.

Ισραήλ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο συριακός στρατός ανέφερε σήμερα ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές με στόχο φυλάκια στην περιοχή γύρω από τη Δαμασκό, χωρίς να υπάρξουν θύματα. Τα μέσα ενημέρωσης στη Συρία αναφέρουν ότι ακούστηκαν εκρήξεις και ενεργοποιήθηκαν οι αντιαεροπορικές άμυνες πάνω από την πρωτεύουσα Δαμασκό, λόγω επίθεσης από το Ισραήλ.

Το φιλοκυβερνητικό ραδιόφωνο Sham FM λέει ότι η αεράμυνα κατέρριψε «εχθρικούς στόχους» πάνω από την περιοχή, προφανώς αναφερόμενο σε μαχητικά αεροσκάφη και πυραύλους της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανά θύματα ή ζημιές, ενώ ούτε το Ισραήλ έχει επιβεβαιώσει το χτύπημα.

Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός SANA στη Συρία, επικαλούμενος στρατιωτική πηγή, αναφέρει ότι αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εκτόξευσαν δύο πυραύλους από τα Υψίπεδα του Γκολάν σε τοποθεσία κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό.

Ισχυρίζεται ότι η συριακή αεράμυνα κατέρριψε έναν από τους πυραύλους, ενώ ο δεύτερος προκάλεσε «υλικές απώλειες». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

https://twitter.com/Chronology22/status/1727308914428121519

Η τελευταία ισραηλινή επίθεση στα περίχωρα της Δαμασκού αναφέρθηκε από το συριακό υπουργείο Άμυνας στις 17 Νοεμβρίου. Οι ανταλλαγές πυρών είναι συνήθεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Συρία, ενώ έχουν αυξηθεί από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος με τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από: Times of Israel / Φωτογραφία Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης στη Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία καλεί σε «επαγρύπνηση» για αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στη Λευκορωσία

Η Ουκρανία ενισχύει την άμυνά της κατά μήκος των βόρειων συνόρων της μετά από ενδείξεις ότι η Ρωσία προσπαθεί να αξιοποιήσει περισσότερο τη Λευκορωσία στη σύγκρουση