Συρία: Ισραηλινά πλήγματα «εξουδετέρωσαν» στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν [pic]

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέρριψε αριθμό πυραύλων του Ισραήλ που εξαπολύθηκαν σήμερα από τα Υψίπεδα του Γκολάν και είχαν στόχο τη νότια Δαμασκό, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

Νωρίτερα στη διάρκεια της νύχτας είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες για έκρηξη κοντά στη Δαμασκό.

Προς το παρόν ο στρατός του Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει την είδηση αυτή.

Ωστόσο πηγές που πρόσκεινται στους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, φέρεται να ανέφεραν πως κατά την επιδρομή του Ισραήλ βρήκε τον θάνατο ένα στέλεχός του.

Κατά τις πληροφορίες που δημοσιοποιούνται, πρόκειται για «σύμβουλο» των Φρουρών της Επανάστασης, που είχε ως «βάση» την Συρία, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο πως τα χτυπήματα του Ισραήλ κάθε άλλο παρά «τυφλά» ήταν. Αντιθέτως «βρήκαν στόχο».

Το Ισραήλ διεξάγει εδώ και χρόνια επιθέσεις σε, όπως τους χαρακτηρίζει, φιλοϊρανικούς στόχους στη Συρία, όπου η επιρροή της Τεχεράνης αυξήθηκε από τότε που άρχισε να υποστηρίζει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα του που ξέσπασε το 2011.

Μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ από μαχητές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, το Ισραήλ κλιμάκωσε τα πλήγματά του σε στόχους υποστηριζόμενων από το Ιράν πολιτοφυλακών στη Συρία και έχει επίσης πλήξει την αντιαεροπορική άμυνα του συριακού στρατού και κάποιες συριακές δυνάμεις.

Πηγές: Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters