Συρία: Ισχυρή έκρηξη στην Μανμπίτζ – ΒΙΝΤΕΟ

 Ισχυρή έκρηξη στην πόλη Μανμπίτζ της Βόρειας Συρίας σημειώθηκε νωρίτερα την Πέμπτη, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κατά την διάρκεια διαδηλώσεων κατά της Τουρκικής εισβολής στην περιοχή. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για αρκετούς νεκρούς και τραυματίες.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε νωρίτερα την Πέμπτη στην πόλη Μανμπίτζ της Βόρειας Συρίας, η οποία αποτελεί μέρος της συμφωνίας οδικού χάρτη μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, σύμφωνα με την τουρκική Daily Sabah η οποία επικαλέιται τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Kurdistan24, η έκρηξη συνέβη κατά την διάρκεια διαδηλώσης κατά της Τουρκικής εισβολής στην περιοχή.

Η στιγμή του πανικού αμέσως μετά την έκρηξη:

Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο αρκετούς νεκρούς και τραυματίες. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, διοικητής των Κουρδικών Δυνάμεων της πόλης, είχε απειλήσει την Τουρκία ότι θα τους αντισταθούν αν επιχειρήσουν να μπουν στην πόλη. 

Τουρκικές δυνάμεις περιπολούν γύρω από την Μανμπίτζ, μαζί με αμερικανικές δυνάμεις από τις 18 Ιουνίου στο πλαίσιο της συμφωνίας οδικού χάρτη μεταξύ των δύο χωρών.

Με πληροφορίες από ANHA, Daily Sabah, Kurdistan24