Συρία: Κλιμακώνει με νέες συντριπτικές επιθέσεις ο Άσσαντ

Τα πολεμικά αεροσκάφη του Συριακού καθεστώτος πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές την αυγή της Πέμπτης στην πόλη Hirak στην επαρχία Daraa, στα πλαίσια μιας νέας κλιμάκωσης στη νότια Συρία.

Επιπλέον, οι δυνάμεις του Συριακού καθεστώτος βομβάρδισαν την πόλη με πυραύλους SS από τις βάσεις πυραύλων τους στη βόρεια Daraa της πόλης Izree, γεγονός που οδήγησε σε ζημιές σε ακίνητα, χωρίς να αναφερθούν θύματα.

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος επιδιώκουν να ξεκινήσουν ευρείες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη νότια Συρία και έφεραν τεράστιες στρατιωτικές ενισχύσεις τις τελευταίες ημέρες, με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να δηλώνουν έτοιμες για οποιαδήποτε επίθεση δυνάμεων του Συριακού καθεστώτος.

Οι περισσότερες παρατάξεις της συριακής αντιπολίτευσης στη νότια Συρία συναντήθηκαν την Τετάρτη και συνενώθηκαν κάτω από ένα στρατιωτικό σώμα με την επωνυμία «Διοίκηση Στρατιωτικών Επιχειρήσεων», μεταξύ των οποίων οι κοινές εντολές του Bunian Marsos και του Sadd Al-Bughaa για να συνεργαστούν στρατιωτικά και να αντικρούσουν τις επιθέσεις του Συριακού καθεστώτος στην περιοχή.

Πηγή: Qasioun